ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚΚάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Νοθευμένο ελαιόλαδο με ηλιέλαιο που έχει ήδη τηγανιστεί - Δείτε πώς οι χημικοί ανακαλύπτουν την αλήθεια


Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συνεχίζει να πωλείται ακριβότερα από ποτέ και οι επιτήδειοι φτάνουν στο σημείο να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με την υγεία. Η νοθεία απασχολεί τους ειδικούς καθημερινά…

Χημικοί και γιατροί μιλούν για τη νοθεία στο ελαιόλαδο ή καλύτερα για συσκευασίες με δήθεν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που καταλήγουν κυρίως σε λαϊκές αγορές της χώρας. Στην πραγματικότητα κρύβουν ακόμα και χρησιμοποιημένο ηλιέλαιο που χρωματίστηκε για να παραπλανεί και να μοιάζει με το λάδι που θέλει να αγοράσει ο καταναλωτής σε τιμή – ευκαιρία. Εργαστήρια σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκης και άλλες πόλεις, κάνουν καθημερινά αναλύσεις, με τα αποτελέσματα να προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Το πρώτο καμπανάκι είναι η τιμή πώλησης για το ελαιόλαδο.
 
 
Όπως λένε έμποροι και παραγωγοί, η χαμηλή τιμή πρέπει να οδηγεί αυτόματα τον καταναλωτή σε δεύτερες σκέψεις. To δεύτερο καμπανάκι έχει να κάνει με το χρώμα και τη μυρωδιά του προϊόντος. «Ακόμα και αν οι επιτήδειοι πετύχουν το χρώμα, το τελικό τους προϊόν θα είναι άοσμο» λέει o χημικός του ΑΠΘ, Νικόλαος Μενέδης.

Στα μηχανήματα που υπάρχουν σε εργαστήρια, το αποτέλεσμα φαίνεται στις οθόνες υπολογιστών. «Μας φέρνουν για ανάλυση λάδι, ακόμα και απλοί πολίτες που το αγόρασαν σε λαϊκές αγορές» συμπληρώνει ο χημικός, που όπως λέει το τελευταίο διάστημα, τα δείγματα που φτάνουν στο εργαστήριό του, έχουν εκτοξευτεί.

Στο Live News μίλησε και ο πρόεδρος της ελληνικής διατροφολογικής εταιρείας, Δημήτρης Γρηγοράκης, για τους κινδύνους στην υγεία από νοθευμένο λάδι που όπως λέει είναι πολλοί και σοβαροί. Η εξαπάτηση των καταναλωτών φαίνεται πως είναι το μικρότερο κακό στην όλη ιστορία.

Κάποιοι φέρνουν ηλιέλαιο από τη γειτονική Βουλγαρία και το συσκευάζουν στην Ελλάδα όπως έκαναν πατέρας και γιος σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης και άλλοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, με λάδια που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. 

Δείτε στο ρεπορτάζ του Live News, πώς οι ειδικοί μπορούν να διαπιστώσουν την κρυμμένη αλήθεια..  εδώ

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου