Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια ζεστή πίτσα, σερβιρισμένη απευθείας από τον φούρνο; Όσο κι αν λατρεύουμε τις πολλές επιλογές και τις υπέροχες γεύσεις της, οι θερμίδες είναι αναμφισβήτητα ένας από τους λόγους που δεν την προσθέτουμε στο καθημερινό μας menu.
Η πίτσα είναι ένα από τα σνακ τα οποία μπορούν να καταναλωθούν και ως κυρίως γεύμα, αφήνοντας πάντα όμως μια αίσθηση τύψεων, λόγω των θερμίδων της.
Η Pinsa έρχεται να διώξει κάθε μορφής τύψεων, αφού μιλάμε για την υγιεινή εκδοχή της πίτσας που, αν δεν έχεις ήδη δοκιμάσει, πρέπει να το κάνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Φωτογραφία: Shutterstock
Η Pinsa είναι η παραδοσιακή Ιταλική πίτσα, την οποία έτρωγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι και αποτελεί την ελαφριά εκδοχή της πίτσας που έχουμε συνηθίσει. «Παντρεύει» τη γνωστή σε όλους πίτσα με ένα είδος focaccia, έχει τέλεια ζύμη, πλούσια σάλτσα και topping. Τα εύπεπτα υλικά της ζύμης δεν θα σε «φουσκώσουν» ενώ για τα toppings μπορείς να επιλέξεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου.
Σε μια αναζήτησή μας στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε στο Italian Style Cooking, μια από τις παραδοσιακές συνταγές της Pinsa, τόσο εύκολη που είναι ιδανική για να τη φτιάξεις στο σπίτι και να απολαύσεις τη ξεχωριστή της γεύση στο σπίτι.
Pinsa Rommana: Η ελαφριά εκδοχή της πίτσας που πρέπει να δοκιμάσεις
Για τη ζύμη650 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 gr Ρυζάλευρο
25 gr αλεύρι σόγιας
3 gr φρέσκια μαγιά
500 ml Νερό χλιαρό
10 ml ελαιόλαδο
15 gr αλάτι
Φωτογραφία: Unsplash/@victoriakosmo
Για τη σάλτσα τομάτας500 g ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κ.σ ρίγανη Αποξηραμένα
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ πιπέρι
ελαιόλαδο
Toppings200 g τοματίνια
200 g παρμεζάνα
Γαύρος φιλέτο σε λάδι για γεύση
ελαιόλαδο
ρόκα για γεύση
Πώς θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή Pinsa
Για τη ζύμη
Προσθέτουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ, το ρυζάλευρο, το αλεύρι σόγιας και το αλάτι στον κάδο του μίξερ, στη χαμηλότερη ρύθμιση,μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό με τη μαγιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη ζύμη στο μίξερ να ανακατευτεί για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Φωτογραφία: Shutterstock
Μόλις η ζύμη έχει μια ωραία λεία επιφάνεια και δεν υπάρχουν υπολείμματα αφαιρούμε από το μίξερ, τη πλάθουμε σε μια μπάλα και την αφήνουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με ένα πανί και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, χωρίζουμε σε τέταρτα κομμάτια σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε να φουσκώσουν για τουλάχιστον 60 λεπτά.
Φωτογραφία: Shutterstock
Για τη σάλτσα ντομάτας
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C / 390 ° F πάνω -κάτω και πλένουμε και τεμαχίζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
Πλάθουμε τα μέρη της ζύμης και «ανοίγουμε» με το χέρι μας τοποθετώντας τα σε ταψί, αφού έχουμε τοποθετήσει λαδόκολα. Ρίχνουμε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας ντομάτας και απλώνουμε ομοιόμορφα. Σουρώνουμε τις αντζούγιες, τις χοντροκόβουμε και τις τοποθετούμε πάνω από την pinsa. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά.
Αφού ψηθεί η pinsa αφαιρούμε από το φούρνο και προσθέτουμε (αν θέλουμε) τις φέτες ρόκας, τα τοματίνια και flakes παρμεζάνας.
bovary.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου