Η εύρεση της τέλειας γαλοπούλας είναι το πρώτο βήμα για ένα αξέχαστο χριστουγεννιάτικο δείπνο.
Ο γενικός εμπειρικός κανόνας είναι ένα κιλό γαλοπούλας για κάθε ενήλικα. Συνιστούμε να αγοράσετε φρέσκια και όχι κατεψυγμένη γαλοπούλα καθώς μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και μία ημέρα πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία της.
Εκτός από το ίδιο τη γαλοπούλα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον χρόνο και τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσετε. Δεν έχει νόημα να αγοράσετε την τέλεια γαλοπούλα μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν θα ψηθεί εγκαίρως για το δείπνο σας ή η πιατέλα σερβιρίσματος είναι πολύ μικρή για να χωρέσει στη γαλοπούλα. Απαραίτητο επίσης είναι ένα κορυφαίας ποιότητας μαχαίρι σκαλίσματος.
Πώς να την μαγειρέψετε
Ξεκινήστε «αλατίζοντας» τη γαλοπούλα. Αυτό σημαίνει μούλιασμα σε αλατόνερο όλη τη νύχτα στο ψυγείο (γενικά χρησιμοποιώντας μια σακούλα άλμης). Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές γεύσεις στην άλμη αν το επιθυμείτε. Μόλις η γαλοπούλα σας στραγγιστεί από την άλμη, τρίψτε απαλό βούτυρο κάτω από το δέρμα της, ενώ για επιπλέον νοστιμιά προσθέστε βότανα και μπαχαρικά.
Όταν η γαλοπούλα σας είναι έτοιμη να μπει στο φούρνο, τοποθετήστε την ανάποδα πρώτα στο ταψί του φούρνου ή στη γάστρα. Τοποθετώντας τη γαλοπούλα με το στήθος προς τα κάτω, σε μια σχάρα ψησίματος για την πρώτη περίπου ώρα του ψησίματος, ουσιαστικά της επιτρέπει να λιώσει.
Τυχόν σημάδια που αφήνει η σχάρα θα εξαφανιστούν μόλις αναποδογυρίσετε τη γαλοπούλα και ολοκληρώσετε το ψήσιμο της. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή θερμοκρασία και το χρόνο στο φούρνο, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο κρέατος για έλεγχο.
Το τελευταίο βήμα είναι να αφήσετε τη γαλοπούλα να ξεκουραστεί πριν τη χαράξετε, ώστε οι χυμοί της να μπορούν να ξαναμοιραστούν σε όλο το κρέας.
protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου