ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Παρκάρεις σε πιλοτή; Πότε είναι παράνομο και κινδυνεύεις με πρόστιμο 1.000€..


Η μετατροπή της πιλοτής σε χώρο στάθμευσης αποτελεί μια συνήθη πρακτική, η νομιμότητα της οποίας δεν μπορεί να θεωρηθεί σε όλες τις περιπτώσεις δεδομένη.

Η πιλοτή μιας πολυκατοικίας αποτελεί έναν κοινόχρηστο χώρο, στη χρήση του οποίου έχουν δικαίωμα όλοι οι ένοικοι-συνιδιοκτήτες του ακινήτου.

 
 

Αυτό δεν αλλάζει ακόμα και στην περίπτωση που η πιλοτή μιας πολυκατοικίας χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα μια θέση στάθμευσης σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας -πιλοτή ή ακάλυπτος- δεν αποτελούσε οριζόντια ιδιοκτησία και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την αποκλειστική της χρήση.

Αυτό άλλαξε με τον Νόμο 5005 της 21/12/2022, ο οποίος δίνει το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη να μετατρέψει τον ανοιχτό χώρο στάθμευσης στην πιλοτή σε παρακολούθημα του διαμερίσματος, εξασφαλίζοντας εκτός των άλλων και το δικαίωμα μεταβίβασής του σε άλλο ένοικο της πολυκατοικίας.

Παράλληλα, οι θέσεις στάθμευσης στις πιλοτές ενσωματώνοντας στο ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου της πολυκατοικίας, χωρίς μάλιστα να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών.




Αυτό πρακτικά καθιστά απολύτως νόμιμη τη στάθμευση οχημάτων από τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές μιας πολυκατοικίας και την αποκλειστική χρήση των θέσεων που έχουν προηγουμένως οριστεί μετά και τη μονομερή ή μη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας.

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων μπορούν ακόμα και να πουλήσουν τη θέση στάθμευσης στην πυλωτή, αρκεί ο αγοραστής να είναι ιδιοκτήτης κάποιου άλλου διαμερίσματος της πολυκατοικίας.

 
 

Οποιαδήποτε άλλη χρήση θεωρείται παράνομη. Ακόμα, λοιπόν, και στην περίπτωση που σε θέση της πυλωτής όχημα, ο χρήστης του οποίου δεν είναι ένοικος της πολυκατοικίας αυτό απαγορεύεται.

Επίσης, απαγορεύεται η παραχώρηση, η πώληση ή η ενοικίαση της θέσης στάθμευσης σε χρήστη οχήματος ο οποίος δεν είναι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής διαμερίσματος της πολυκατοικίας, με το πρόστιμο για τους παραβάτες να φτάνει ακόμα και τα 1.000 ευρώ.
 

 carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου