ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Λοβέρδος: Κατεβαίνω στις ευρωεκλογές με δικό μου κόμμα, δεν είχα ποτέ πρόταση από τη ΝΔ


Το πολιτικό στίγμα του νέου κόμματος που θα ανακοινώσει τον προσεχή Μάρτιο αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Θα κάνω τώρα κόμμα για τις ευρωεκλογές και θα είμαι υποψήφιος. Το κόμμα θα τοποθετείται στο κέντρο ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ωστόσο ότι απομένουν ορισμένα διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα για τις επίσημες ανακοινώσεις.

 
 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επιχείρησε να κατοχυρώσει το όνομα “Κέντρο” ή “Εμπρός” για το κόμμα του ωστόσο διαπίστωσε ότι είχαν ήδη δεσμευτεί. «Έχω βρει το όνομα. Το «εμπρός» θα είναι σύνθημα μου. Δεν το σκέφτηκα από τον Μακρόν. Το έχουν κατοχυρώσει άλλοι για τίτλο κόμματος αλλά θα είναι το σύνθημα μου» είπε για να αναφέρει σε άλλο σημείο «Κάθε πατριωτικό αίτημα που ανταποκρίνεται στην βούληση της κοινωνίας δεν θα το χαρίσουμε στους φασιστές. Δεν βγαίνω από δεξιά. Βγαίνω από την κοινωνία και λέω αυτά που λέει και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών». «Θα ήταν ωραίος τίτλος το «Κέντρο» αλλά είναι κατοχυρωμένος στον Άρειο Πάγο».

Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν υπήρξε ποτέ η προοπτική ένταξης του στην ΝΔ καθώς δεν του έγινε σχετική πρόταση. «Δεν υπήρχε ποτέ θέμα να κατέβω υποψήφιος με την ΝΔ. Αυτό που είχα πει είναι ότι οι φίλοι μου και άνθρωποι που με συναντούσαν στον δρόμο που έλεγαν να κατέβω με την ΝΔ όμως δεν είχα μιλήσει για τα δικά μου σχέδια. Από την ΝΔ δεν μου έγινε ποτέ πρόταση» είπε.

Απαντώντας για τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση ίδρυσης νέου κόμματος είπε ότι το πολιτικό σκηνικό έχει τεράστιο κενό καθώς από την μια κυριαρχεί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από την άλλη υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι αρχηγοί τους που περιορίζονται σε μονοψήφια ποσοστά. Ο κ. Λοβέρδος μάλιστα παρομοίωσε τον πολιτικό χάρτη της χώρας με την “Χιονάτη και τους 7 νάνους”.

«Η πολιτική κατάσταση μοιάζει με την Χιονάτη και τους 7 νάνους. Υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα και 7 μικρά. Έχει έναν κατάλληλο για πρωθυπουργό και από εκεί και πέρα έχει το ΠΑΣΟΚ με 13-14%, τον τον αρχηγό του στο 7% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 12% και τον αρχηγό του στο 6%» είπε ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Κάνω κόμμα γιατί πιστεύω ότι στον χώρο αυτό υπάρχει κενό. Υπάρχει ο πρωθυπουργός που παίρνει 42% στην καταλληλότητα και αντίπαλοι του είναι στο 7% και 6%. Υπάρχει ένας πρωθυπουργήσιμος και άλλοι που δεν είναι. Στοχεύω να καλύψω αυτό το κενό. Υπάρχει ανάγκη αντιπολίτευσης που θα λέει “ναι” στην αξιολόγηση και παράλληλα θα λέει ότι η κυβέρνηση δεν το έχει κάνει πράξη. Κάνω κόμμα για να παίξει κάποιο ρόλο ως κυβέρνηση. Δεν κάνεις κόμμα αν πιστεύεις ότι δεν θα γίνει κάποια στιγμή κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης έχουν μεταλλάξει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ιδίως στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας ενώ ανέφερε ότι πλέον “ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται”.

 
 

«Ο πρόεδρος Κασσελάκης με τον ναύαρχο Αποστολάκη δίπλα του άλλαξε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα θέματα (σ.σ. εξωτερικής πολιτικής) και αυτό είναι θετικό. Ψήφισε επίσης τον προϋπολογισμό για τις ένοπλες δυνάμεις» είπε για να προσθέσει «Όπως προχωρούν πλέον τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται. Σε αυτό το χώρο δεν βρίσκεις πια εύκολα διαφοροποιήσεις».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στα θέματα της επικαιρότητας δηλώνοντας ξεκάθαρα υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και κατά των καταλήψεων.

«Όσοι δεν θέλουν τα μη κρατικά πανεπιστήμια και καταλαμβάνουν τα δημόσια, φθείρουν την περιουσία και σταματούν την λειτουργία τους κάνουν καλό στα ιδιωτικά. Δεν είναι δικαίωμα η κατάληψη. Δεν έχεις δικαίωμα να καταλαμβάνεις. Δεν είναι δικαίωμα η καταστροφή” είπε για να προσθέσει στην συνέχεια “Πρέπει τα νέα πανεπιστήμια να είναι μη κερδοσκοπικά και παράλληλα να προστατευτούν τα δημόσια. Πρέπει να δημιουργηθούν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά αλλά με παράλληλη υποστήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων. Ειδικά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο».

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια η άμυνα της χώρας έχει ενισχυθεί γυρίζοντας υπέρ της τον συσχετισμό δύναμης με την Τουρκία. «Ενισχυθήκαμε πολύ παραπάνω από την Τουρκία. Από όλη αυτή την ιστορία η Τουρκία βγαίνει ζημιωμένη. Η Ελλάδα προηγείται και δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε σε αυτό τον τομέα» είπε.

Για τα ελληνοτουρκικά εκτίμησε ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν πρόκειται να οδηγήσει στην Χάγη.

«Δεν πιστεύω στην προοπτική προσφυγής στην Χάγη. Μακάρι να γίνει αλλά πιστεύω ότι δεν έχει ρεαλισμό αυτή η προοπτική. Με αυτά που λέει κάθε μέρα ο Ερντογάν δείχνει ότι δεν έχει κάνει πίσω ούτε βήμα. Αξιοποιεί την Ελλάδα για την έξωθεν καλή του μαρτυρία προς Δύση και αυτό εμάς μας συμφέρει. Πιστεύω ότι είναι στο χέρι του και να αλλάξει. Καλώς συζητάμε αλλά μην πιστεύουμε ότι μέσω αυτής της συζήτησης θα φτάσουμε στην Χάγη» σημείωσε.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου