ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Γιατί κλείνει η Εγνατία με το πρώτο χιόνι; Η απάντηση της εταιρείας στο Epiruspost

 


Γιατί κλείνει η Εγνατία με την πρώτη χιονόπτωση;

Με αφορμή το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου το βράδυ του Σαββάτου και σχετικό σχόλιο που είχε κάνει το Epiruspost, η Εγνατία ΑΕ απαντά..


Κι αυτό που αναφέρει είναι ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις ενώ η προληπτική απαγόρευση είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις των Συντονιστικών της Πολιτικής Προστασίας.


Η εταιρεία τονίζει ότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των οδηγών και η απαγόρευση κυκλοφορίας γίνεται όταν το κρίνει απαραίτητο η Αστυνομία.


Στην απάντησή της προς το Epiruspost αναλυτικά αναφέρει:


Η Εγνατία Οδός, ο μόνος αυτοκινητόδρομος που τον διαχειρίζεται κρατικός φορέας με συνολικό  μήκος περίπου 1.000 χλμ (με τους κάθετους άξονες) και με όδευση σε περιοχές με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δεν ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω χιονοπτώσεων τα τελευταία τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, εξασφαλίζοντας πλήρη ασφάλεια στις μετακινήσεις των χρηστών της οδού.


Η λήψη αποφάσεων για την απαγόρευση των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, για λόγους ασφάλειας της κυκλοφορίας, κατά την διάρκεια έντονων χιονοπτώσεων ή άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αποτελεί αρμοδιότητα των τοπικών Διευθύνσεων Αστυνομίας, μετά από εισήγηση του αρμόδιου Τμήματος Τροχαίας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας. Η άρση  των προσωρινών μέτρων γίνεται πάλι με αντίστοιχες Αστυνομικές Αποφάσεις.


 

 

Σημειώνουμε ότι οι Αστυνομικές Αποφάσεις εκδίδονται σύμφωνα με την παράγραφο 2 του Άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όταν αυτό επιβάλλεται από ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας ή σε έκτακτες περιπτώσεις για την αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων.


Η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων στους κεντρικούς άξονες σε συνθήκες έντονων χιονοπτώσεων είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων πολιτικής προστασίας, αποσκοπεί στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και αποτρέπει τη διακοπή της συγκοινωνίας από ακινητοποίηση φορτηγών που πιθανά επιφέρει   τον εγκλωβισμό των επιβατικών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο. Η συγκεκριμένη τακτική εφαρμόζεται ευρέως από την Αστυνομία κατά τα τελευταία έτη σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.


Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» όλα τα χρόνια συνεργάζεται άριστα και διαρκώς με τους αρμόδιους φορείς (Πολιτική Προστασία, Τμήματα Τροχαίας, Πυροσβεστική κ.λ.π.) αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων ιδιαίτερα κατά την περίοδο έντονων χιονοπτώσεων.


Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής, βιώνουμε παγκοσμίως πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα. Η εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας των χρηστών της οδού σε κάθε περίπτωση προέχει και η αστυνομία, όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν, ενεργεί παίρνοντας τις ανάλογες αποφάσεις.


 epiruspost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου