ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Φλώρινα: Αποχή δικηγόρων μέχρι 12 Φεβρουάριου

 


Αποχή από τα καθήκοντα τους μέχρι και την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Φλώρινας εκφράζοντας την πλήρη και

κατηγορηματική αντίθεση του στις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου, όπως ψηφίστηκαν και συνιστούν οριζόντια και άδικη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Δικηγόρων και γενικά των ελευθέρων επαγγελματιών και κυρίως των πιο αδύναμων ενώ προστατεύονται μεγάλα εισοδήματα και εταιρίες.


 
 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του: “Η κυβέρνηση διατηρεί την θέση της για επιβολή εκτεταμένων αλλαγών του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Πρόκειται για σχέδιο που διαπνέεται από οριζόντια τιμωρητική αντίληψη, αδιαφορεί για την αναζήτηση των πραγματικών αιτιών που οδηγούν στο έγκλημα, υποβαθμίζει την ανάγκη σωφρονισμού και επανένταξης. Επιβάλλει σοβαρούς περιορισμούς και υπέρογκα κόστη σε βάρος του πολίτη. Ενέχει σοβαρούς κινδύνους παραβίασης βασικών όρων προστασίας ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων καθώς και συρρίκνωσης των εγγυήσεων ορθής απονομής της ποινικής δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα πάγια αιτήματα του Σώματος παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της.Η κυβέρνηση δεν προχωρά στην άμεση συνολική εξόφληση των οφειλόμενων προς τους συναδέλφους που παρέχουν νομική βοήθεια.Χιλιάδες συνάδελφοι κινδυνεύουν να απωλέσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα και να στερηθούν ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από 1-3-2024“.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει ακόμα: “Απαιτούμε την άμεση, χωρίς όρους, κατάργηση των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου που επιβάλει την άδικη οριζόντια φορολόγηση των Δικηγόρων και Ελευθέρων Επαγγελματιών, τη θέσπιση αφορολογήτου ορίου, την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την απαλλαγή από ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, ο οποίος επιβαρύνει τον πολίτη στον οποίο μετακυλίεται, την απόσυρση του Σχεδίου αλλαγών σε Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τον εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, που αυξάνονται και το νέο έτος.
 

 
Την ρύθμιση των οφειλών και την διαγραφή αυτών που δημιουργήθηκαν ειδικά την περίοδο της πανδημίας, την εξασφάλιση της διατήρησης των παροχών υγείας για όλους τους συναδέλφους, που κινδυνεύουν από 1-3-2024 να θεωρηθούν ανασφάλιστοι, την ικανοποίηση των σταθερών αιτημάτων του κλάδου για την διασφάλιση της νομιμότητας ιδιωτικών συναλλαγών και υποστήριξης του πολίτη έναντι της Διοίκησης, την άμεση εξόφληση όλων των οφειλόμενων στους παρέχοντες Νομική Βοήθεια, την εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης του πολίτη στην Δικαιοσύνη και τη διατήρηση δικαστικών σχηματισμών
”.

Θωμαή Αδάμου- ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου