ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Μια μικρή πόλη στην Κροατία πουλάει σπίτια για 13 σεντς – Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση

 

Τα σχεδόν τσάμπα σπίτια αποτελούν ένα μέρος της προσπάθειας αυτής της μικρής πόλης να αυξήσει των πληθυσμό της που ανέρχεται σε 2.000 κατοίκους.

Πριν από μερικά χρόνια ένα μικρό χωριό της Ιταλίας πουλούσε σπίτια έναντι ενός δολαρίου. Η Κροατία άργησε αλλά απάντησε μια μια ακόμα πιο ελκυστική προσφορά καθώς προσφέρει σπίτια σχεδόν δωρεάν.


Στο Λέγκραντ, που βρίσκεται στη Βόρεια Κροατία, υπάρχουν σπίτια και οικοδομές διαθέσιμα προς πώληση για μόλις 0,13 δολάρια. Όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος πρόκειται για ένα συμβολικό ποσό που μπορούν όλοι να καλύψουν. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές.


Τι χρειάζεται για την αγορά σπιτιού στο Λέγκραντ

Οι αιτούντες θα πρέπει να είναι κάτω από 45 ετών, να βρίσκονται εντός γάμου ή σε καθεστώς εξωσυζυγικής συμβίωσης, να έχουν λευκό ποινικό μητρώο και να μην έχουν ιδιοκτησία στη χώρα. Μάλιστα, το Business Insider επικοινώνησε με την κροατική κυβέρνηση και τους τοπικούς αξιωματούχους προκειμένου να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.



 

 

Τα, σχεδόν, τσάμπα σπίτια αποτελούν ένα μέρος της προσπάθειας αυτής της μικρής πόλης να αυξήσει των πληθυσμό της που ανέρχεται σε 2.000 κατοίκους. Η πρωτοβουλία πρωτοεμφανίστηκε πριν από πέντε χρόνια και είναι γνωστό ως το πρόγραμμα «Σπίτια για μια δεκάρα».


Από τότε που ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα αυξήθηκαν τα παιδιά στο Λέγκραντ και ο δήμος ήδη χτίζει τον πρώτο παιδικό σταθμό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.


«Έχουν πωληθεί συνολικά πέντε σπίτια έτοιμα για κατοίκηση. Τρεις οικογένειες έχουν ήδη μετακομίσει και αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι και οι τρεις καλωσόρισαν ένα νέο μέλος. Αυτό έχει αυξήσει τον αριθμό των παιδιών στον παιδικό σταθμό», δήλωσε την κρατική τηλεόραση της Κροατίας ο δήμαρχος της πόλης, Ιβάν Σαμπόλιτς.


Σε τι κατάσταση βρίσκονται τα σπίτια

Τα διαθέσιμα σπίτια έχουν διαφορετικά επίπεδα επισκευαστικών αναγκών. Σύμφωνα με το Reuters, το 2019 το Λέγκραντ προσφέρθηκε να πληρώσει 3.558 δολάρια για τις απαραίτητες επισκευές που έπρεπε να γίνουν στα 19 σπίτια που ήταν προς πώληση.


Τότε, οι νέοι ιδιοκτήτες έπρεπε να συμφωνήσουν ότι θα παραμείνουν κάτοικοι της περιοχής για τουλάχιστον 15 χρόνια, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν ισχύει το ίδιο και για το νέο γύρο του προγράμματος.


economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου