ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Αυτοί είναι οι 15 εκπρόσωποί τους που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη την Τρίτη - Τα 9 σημεία αιχμής


Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, τηρώντας στάση αναμονής πριν από την κρίσιμη συνάντηση της δεκαπενταμελούς επιτροπής εκπροσώπων τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη (13/2), αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα τους.

Εν όψει του ραντεβού τους με τον πρωθυπουργό, οι διαμαρτυρόμενοι κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους την Κυριακή. Η στάση την οποία θα κρατήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την επίσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.


Αυτοί είναι οι 15 αγρότες που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, τα ονόματα των αγροτών που αποτελούν την επιτροπή είναι τα εξής:
  • Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)
  • Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)
  • Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος)
  • Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς)
  • Νίκος Κούτρας
  • Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα)
  • Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)
  • Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)
  • Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός)
  • Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ)
  • Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα)
  • Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα)
  • Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα)
  • Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής)
  • Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς)

Την Κυριακή, οι αγρότες στα Νέα Μουδανιά προχώρησαν σε 8ωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και στα δύο ρεύματα.

Οι αγρότες κράτησαν κλειστό τον δρόμο μέχρι τις 8 το βράδυ. Είναι η πρώτη φορά που θα προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό οι αγρότες της Χαλκιδικής. Το προηγούμενο διάστημα έκαναν συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς.


 
 
Το μπλόκο ενισχύθηκε καθώς ήρθαν και μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής. Δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση της 15μελούς επιτροπής των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό πιέζουν για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ζητούν αποζημιώσεις και επιδοτήσεις για την ακαρπία της ελιάς. Σε μια συμβολική κίνηση μοίρασαν βαζάκια με ελίες στους οδηγούς. Από εναλλακτικούς δρόμους γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Αγρότες της Θεσσαλονίκης αναφέρουν πως αύριο Δευτέρα θα μπουν με τα τρακτέρ στον Πολύγυρο.

Σε αναμονή αλλά και σε εγρήγορση παραμένουν οι αγρότες της Καστοριάς, με παραταγμένα τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου, μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των συναδέλφων τους με τον πρωθυπουργό.

«Ευελπιστούμε ότι θα αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας μέσα από ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βγεί από την σύσκεψη που θα έχουν οι εκπρόσωποί μας την Τρίτη με τον πρωθυπουργό», σημειώνει ο Μάνος Θωμάς, μέλος συντονιστικής επιτροπής αγροτών Καστοριάς.

«Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και δυστυχώς ήρθε μια θεομηνία Daniel για να φέρει στην επιφάνεια παθογένειες τόσων ετών» αναφέρει ο Κώστας Μητροδήμος, μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Πλατυκάμπου.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλονίκης από την πλευρά τους τοποθέτησαν τις άδειες Κυψέλες, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης, θέλοντας να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα του κλάδου τους και να ζητήσουν την στήριξη της Πολιτείας.


Τα 9 σημεία αιχμής

Τα εννέα σημεία αιχμής, που αποτελούν τα βασικά αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά προέκυψαν από την μαζικότατη πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας, που έγινε στη Νίκαια και εστάλησαν στον πρωθυπουργό, αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την μη εφαρμογή και επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, αλλαγή του του κανονισμού του ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, τιμές στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής αλλά και έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.


Συγκεκριμένα, τα αιτήματα των αγροτικών μπλόκων της χώρας περιλαμβάνουν:


 
 

– Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως:


– Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου


– Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα


– Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.


– Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η νέα ΚΑΠ.


– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.


– Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.


– Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.


– Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της xώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου