ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Η Apple κατέρριψε τον μύθο για το ρύζι - Δεν διώχνει το νερό, μπορεί να κάνει ζημιά στο iPhone

 

Η Apple κατέρριψε τον μύθο του ρυζιού για τα βρεγμένα κινητά τηλέφωνα.

Ακόμα και αν πολλές φορές δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, το κινητό μας τηλέφωνο είναι προέκταση του χεριού μας. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά εκτίθεται σε αρκετούς κινδύνους. Ένας από αυτούς είναι να πέσει πάνω του νερό, ικανό να κάνει ζημιά.


Σε περίπτωση όμως που συμβεί το χειρότερο σενάριο και η συσκευή μας πέσει σε νερό, τι μπορούμε να κάνουμε για να την σώσουμε; Για πολλά χρόνια συντηρείται ο μύθος ότι η λύση βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας μας και δεν είναι άλλη από το άψητο ρύζι.


Το να τοποθετήσουμε ένα κινητό σε μια σακούλα με ρύζι για να απορροφήσει την υγρασία δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Αυτό φαίνεται πως υποστηρίζουν και οι οδηγίες της τεχνικής υποστήριξης της Apple.


«Μη βάζετε το iPhone σας σε μια σακούλα με ρύζι. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτρέψει σε μικρά σωματίδια ρυζιού να προκαλέσουν ζημιά στο iPhone σας», αναφέρουν οι οδηγίες των τεχνητών της εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια.


Τι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει


 
 

Τα έγγραφα της τεχνητής υποστήριξης δεν έχουν στόχο να καταρρίψουν μια για πάντα τον μύθο με το άψητο ρύζι, αλλά και να δώσουν πραγματική λύση στο πρόβλημα. Σε περίπτωση λοιπόν που το iPhone σας ειδοποιήσει ότι έχει εντοπίσει νερό στη συσκευή ,καλό θα ήταν να αποφύγετε τη χρήση θερμότητας με κάποια άλλη συσκευή, όπως για παράδειγμα το πιστολάκι μαλλιών, ή πεπιεσμένο αέρα. Παράλληλα δεν πρέπει να τοποθετήσετε μπατονέτες ή χαρτοπετσέτες στις θύρες φόρτισης.


Αντίθετα η Apple προτείνει να κρατήσετε το κινητό σας στο χέρι με την υποδοχή της φόρτισης να δείχνει προς τα κάτω. Στη συνέχεια θα πρέπει να αφήσετε τη συσκευή σε έναν χώρο με καλή ροή αέρα για να στεγνώσει και να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν αποπειραθείτε να το συνδέσετε στον φορτιστή. Σε κάποιες περιπτώσεις ο χρόνος μπορεί να είναι μεγαλύτερος, σύμφωνα με την Apple μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 24 ώρες για να στεγνώσει η συσκευή.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα έχουν αντοχή στο νερό για ορισμένο χρονικό διάστημα. Αν λοιπόν το κινητό σας έρθει σε επαφή με το νερό, κρατήστε την ψυχραιμία σας και το ρύζι μακριά από τη συσκευή.


economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου