ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Πρόεδρος της ΠΕΔ ο Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Προχωράμε ενωμένοι για τη Δυτική Μακεδονία»-(εικόνες + video)

Ζευκλής: «Το επόμενο διάστημα θα μιλήσουμε για σκιές που υπάρχουν ανάμεσά μας» 

Ο Δήμαρχος Άργος Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, είναι ο νέος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας καθώς

επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά επικράτησε με ψήφους 12-9 του Δημάρχου Βοϊου, Χρήστου Ζευκλή.

Οι συσχετισμοί των δυνάμεων, όπως αυτοί είχαν καθοριστεί από τη Γ.Σ. των προηγούμενων ημερών, δεν άλλαξαν εντός του Δ.Σ. και έτσι ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου καλείται να εκπροσωπήσει την αυτοδιοίκηση της περιοχής, στην επόμενη κρίσιμη περίοδο.

Όπως τόνισε ο ίδιος μετά το πέρας της διαδικασίας και αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους του «η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερη για τη Δυτική Μακεδονία με πάρα πολλά προβλήματα σε Δήμους αλλά και την κοινωνία».

Παράλληλα επεσήμανε πως το νέο Δ.Σ. θα είναι αντάξιο των προσδοκιών, με ενότητα, μιας και μπροστά είναι τα προβλήματα.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε με ψήφους 11-9 ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Γιάννης Λιάσης, ο οποίος επικράτησε του Δημάρχου Δεσκάτης, Δημήτρη Κόττα.


 
 

Ο κ. Λιάσης σημείωσε πως είναι μεγάλη τιμή η εκλογή του από τους συναδέλφους της αυτοδιοίκησης και έκανε λόγο για ένωση δυνάμεων ώστε να υπηρετηθούν οι δημότες της Δυτικής Μακεδονίας:

«Είναι κρίσιμη περίοδος, αν δεν ανατάξουμε τη Δυτική Μακεδονία αυτή την πενταετία δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία».

Στη θέση του Γραμματέα εκλέχθηκε με ψήφους 20 υπέρ και 1 λευκό ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας, Μίμης Ηλιάδης, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους συναδέλφους του:

«Να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για το επίπεδο της διαδικασίας, μας περιμένει πλέον δουλειά με ευθύνες που θα τις επωμιστούμε όλοι μαζί».

Αντιπαράθεση και μομφές πριν την εκλογική διαδικασία

Και ενώ όπως συνηθίζεται η διαδικασία εκλογής του Προεδρείου της ΠΕΔ, δεν έχει ποτέ εντάσεις και αντιπαραθέσεις, λίγο έλλειψε η ειδική συνεδρίαση να τιναχτεί στον αέρα μετά από αναφορές Δημάρχων για την προηγούμενη θητεία.

Την αρχή έκανε ο Δήμαρχος Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου, ο οποίος ζήτησε η ΠΕΔ να είναι κοντά σε όλες τις διεκδικήσεις των Δήμων της περιοχής «κάτι το οποίο δεν είδαμε το προηγούμενο διάστημα», με το κλίμα να δυναμιτίζεται ακόμα περισσότερο όταν το λόγο πήρε ο Χρήστος Ζευκλής.

Ο Δήμαρχος Βοϊου, τόνισε πως πρέπει να παρουσιάσει τους λόγους της υποψηφιότητάς του και έστρεψε τα βέλη του στην προηγούμενη διοίκηση της ΠΕΔ:

«Δυστυχώς τα προηγούμενα 4 χρόνια δεν στάθηκε στο ύψος του και δεν βοήθησε τους Δήμους. Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σε σταυροδρόμι δύσκολο και οι Δήμαρχοι καλούνται να λύσουν πολλά προβλήματα. Στον αγώνα πέρα από τους Δημάρχους χρειάζονται και τα όργανα. Παρατηρώντας ότι τα όργανα δεν λειτούργησαν θεώρησα πως πρέπει να διεκδικήσω την Προεδρεία για να αλλάξω τα πράγματα».


 
 

Η φράση που έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση ήταν όταν ο Χρήστος Ζευκλής αναφέρθηκε σε «άρση σκιών που υπάρχουν τελευταίως και θα διατυπώσουμε το επόμενο διάστημα, στη διαχείριση των πραγμάτων ανάμεσά μας».

Μίμης Ηλιάδης, Χρήστος Γκοσλιόπουλος και Γιάννης Λιάσης αντέδρασαν έντονα σε αυτές τις αναφορές, ενώ ο Πάνος Κεπαπτσόγλου ως απερχόμενος Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. σημείωσε πως δεν μπορεί να ανεχτεί αναφορές σε θέματα σκιών:

«Η ΠΕΔ είναι συνδικαλιστικό όργανο, δεν ασκεί πολιτικές. Βέβαιο είναι πως θα είμαστε όλοι μαζί με συνέργεια και συνεργασία».

Λίγο μετά το τέλος της διαδικασίας ο Πάνος Κεπαπτσόγλου δε θέλησε να σχολιάσει εκ νέου το ζήτημα, σε σχετικό ερώτημα του «Π», λέγοντας απλά πως «στην ειδική συνεδρίαση του απολογισμού ακούστηκαν απ’ όλους τα καλύτερα για την προηγούμενη διοίκηση εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας για να λάβει όμως την απάντηση πως αυτό ορίζεται από τον νόμο και όχι από το Δ.Σ.

Επίσης υποστήριξε πως πρέπει να γίνει συζήτηση πριν την εκλογή και «να μην πάμε σαν προβατάκια να ψηφίσουμε».

Στην εκτελεστική επιτροπή εκλέχθηκαν επίσης οι Γρηγόρης Τζουμερκιώτης και Γιάννης Καραβασίλης, ενώ Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου θα είναι ο Γιάννης Μυροφορίδης και Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Τριγώνης.


 

 

e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου