ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Αγροτική «παρέλαση» με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα – «Ποτάμι» αντίδρασης - (εικόνες + video)

Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα.

Μετά τα απανωτά «όχι» που εισέπραξαν οι αγρότες από την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης με τα τρακτέρ τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας με τελικό προορισμό το Σύνταγμα, όπου και πραγματοποιήθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο, το οποίο ξεκίνησε στις 18:30 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00.

Οι αγρότες είχαν στο πλευρό τους σωματεία, εργαζόμενους και φοιτητές που έδωσαν το «παρών» στο κέντρο της Αθήνα, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Για πολλούς από τους αγρότες που βρίσκονται αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα το ταξίδι από διάφορα σημεία της Ελλάδας ξεκίνησε πριν από δυο ημέρες.

Τα τρακτέρ των αγροτών παρελαύνουν στους δρόμους της Αθήνας και φτάνουν στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας. 

Στην πλατεία Συντάγματος. Με πανηγυρικές ιαχές και κορναρίσματα, παρατάσσονται μπροστά στο μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη».

Η Πλατεία Συντάγματος βουλιάζει από τρακτέρ και αγρότες, που κατέφθασαν στην πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να διαδηλώσουν.

Ανάβουν καπνογόνα, φωνάζουν συνθήματα και δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν πίσω.

Η «απόβαση» στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί, όπως λένε, το πιο ισχυρό μήνυμα της αποφασιστικότητάς τους.

Η «πολιορκία» της Αθήνας

Λίγα λεπτά πριν από τις 2 μετά το μεσημέρι, 9 τρακτέρ φτάνουν στην πλατεία Συντάγματος. Είναι τα πρώτα από το μεγάλο κονβόι που διέσχισε όλη την ηπειρωτική χώρα. Σταθμεύουν απέναντι από το κτίριο της Βουλής.

Η Τροχαία έκλεισε σταδιακά τους δρόμους από τους οποίους ο μεγαλύτερος όγκος των τρακτέρ έφτασε μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Από την Εθνική οδό και τη Λεωφόρο Αθηνών, μέσω της Αχιλλέως έφτασαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, ανέβηκαν την Αγίου Κωνσταντίνου, και έφτασαν στην πλατεία Ομονοίας. Από εκεί, ανεβαίνοντας την Πανεπιστημίου έφτασαν στο Σύνταγμα.


 

 
Το μεγάλο ταξίδι της αγροτιάς

Το μεγάλο ταξίδι των αγροτών προς την Αθήνα διήρκεσε περίπου 2 ημέρες. Μετά από διανυκτέρευση στο Κάστρο Βοιωτίας, οι παραγωγοί από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί για την τελική φάση με προορισμό την Αθήνα.

Κινούμενοι στη δεξιά λωρίδα για να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία και συνοδεία αστυνομικών οχημάτων, οι αγρότες με τα τρακτέρ μπήκαν στην Αττική λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως οι αγρότες έχουν δίκαιο που διαμαρτύρονται, ωστόσο η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια.

«Εμείς δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Και νομίζω ότι και οι αγρότες αυτό το αναγνωρίζουν και ξέρουν πολύ καλά ότι ήδη η κυβέρνηση μάλλον ξεπέρασε και τα όρια των προσδοκιών τους, ειδικά στο ζήτημα του ρεύματος. Δεν σημαίνει -και θα το ξαναπώ- επειδή οι αγρότες θα γυρίσουν πίσω ότι κλείσαμε αυτό το κεφάλαιο, θα εκπνεύσουμε με ανακούφιση έναν στεναγμό και μετά θα πάμε παραπέρα. Όχι, υπάρχουν δομικά ζητήματα τα οποία θα μας απασχολήσουν για πολύ καιρό ακόμα».

Η Δώρα Αυγέρη, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση παριστάνει ότι ακούει τον αγροτικό κόσμο αλλά τον κοροϊδεύει. Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει τα μέτρα που ανακοίνωσε ως αποδοχή των αιτημάτων των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ στην πραγματικότητα δίνει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Οι αγρότες, πάντως, παραμένουν ανυποχώρητοι.

Την Πέμπτη κρίνεται το μέλλον των μπλόκων

Σήμερα Τετάρτη (21/02), στις 11 το πρωί θα αναχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας για τα μπλόκα οι αγρότες και τα τρακτέρ που σήμερα θα διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη (22/02) θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».



 
 
 
 megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου