Από τους συμμετέχοντες, όσοι κατανάλωναν τηγανητό κοτόπουλο, τηγανητό ψάρι, τηγανητές πατάτες περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα, παρουσίαζαν 30 με 37% αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη σε σχέση με τους άντρες που κατανάλωναν αυτές τις τροφές λιγότερο από μια φορά τον μήνα, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο The Prostate.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες παράγει προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs), τα οποία συνδέονται με οξειδωτικό στρες και φλεγμονή. Συγκεκριμένα, όταν τα έλαια τηγανίζονται, σχηματίζουν δυνητικά καρκινογόνες ουσίες που μας βλάπτουν με διάφορους τρόπους.
Πέραν τούτου, η υψηλή κατανάλωση τηγανητών τροφών μπορεί να αποτελεί δείκτη υψηλής κατανάλωσης fast food σε ένα γενικότερο πλαίσιο ή άλλων ανθυγιεινών συνηθειών που βλάπτουν την υγεία μας και θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.
Για να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς, μειώστε τις τηγανητές και επεξεργασμένες τροφές και ακολουθήστε μια διατροφή με περισσότερα φρούτα και λαχανικά, όσπρια και φυσικές τροφές, παράλληλα με έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.
Πέραν τούτου, η υψηλή κατανάλωση τηγανητών τροφών μπορεί να αποτελεί δείκτη υψηλής κατανάλωσης fast food σε ένα γενικότερο πλαίσιο ή άλλων ανθυγιεινών συνηθειών που βλάπτουν την υγεία μας και θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.
Για να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς, μειώστε τις τηγανητές και επεξεργασμένες τροφές και ακολουθήστε μια διατροφή με περισσότερα φρούτα και λαχανικά, όσπρια και φυσικές τροφές, παράλληλα με έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.
clickatlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου