Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚΚάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Ψεύτικες φιλίες: 5 τοξικές φράσεις που δείχνουν ότι, τελικά, δεν είστε όσο φίλοι νόμιζεςΉρθε η ώρα να ξεκόψετε και δεν το έχεις καταλάβει

Πολλές φορές λέμε ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε. Είναι οι άνθρωποι που μας συντροφεύουν μια ζωή, που μοιραζόμαστε μαζί τους τις χαρές και τα προβλήματά μας κα που θα είναι εκεί, ό,τι κι αν γίνει. Μπορούν, όμως, να γίνουν και πολύ τοξικοί.


Είναι δύσκολο να καταλάβουμε πότε μία φιλία είναι τοξική και αυτό, με τη σειρά του, είναι απόλυτα φυσιολογικό –στο μυαλό των περισσότερων, η τοξικότητα υπάρχει κυρίως στις ερωτικές σχέσεις. Οι παρακάτω 5 φράσεις θα βοηθήσουν, λοιπόν, καθώς αποτελούν ενδείξεις ότι, μάλλον, οι άλλοι δεν είναι και τόσο φίλοι μας.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


 
 


«Είσαι υπερευαίσθητος»

Όταν οι φίλοι λένε ότι είμαστε πιο ευαίσθητοι από το φυσιολογικό, υπονομεύουν τα συναισθήματά μας και προσπαθούν να μας κάνουν να αισθανθούμε άσχημα. Θα έπρεπε, ωστόσο, να μας δίνουν απεριόριστο χώρο για να εκφραστούμε, χωρίς να φοβηθούμε ότι θα μας κρίνουν.


«Έλεος, πλάκα έκανα»

Για να είναι κάτι αστείο, πρέπει να γελούν και οι δύο. Όταν οι φίλοι μας, μας πληγώνουν, πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να καταλαβαίνουν, ώστε να αλλάξουν συμπεριφορά.


«Καλά που έχεις και εμένα»

Οι φιλίες είναι βασισμένες στην ειλικρίνεια και την ισότητα. Αν ο φίλος μας, μας λέει διαρκώς πόσο καλύτερός μας είναι και ότι είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στη ζωή μας επειδή μας καταδέχεται, κάτι πηγαίνει στραβά.


«Μου το χρωστάς»

Όπως είπαμε παραπάνω, η βάση της φιλίας είναι η ισότητα. Όταν, λοιπόν, οι φίλοι μας μάς εξυπηρετούν σε κάτι, προφανώς και θα τους το ανταποδώσουμε. Ωστόσο, επειδή ακριβώς είμαστε φίλοι, η βοήθεια θεωρείται δεδομένη. Αν την προσφέρουν έχοντας ήδη στο μυαλό τους τα ανταλλάγματα, μάλλον δεν είμαστε και τόσο φίλοι.


«Λυπάμαι που νιώθεις έτσι»

Αυτή η φράση είναι τοξική απ’ όπου κι αν προέρχεται, διότι δεν δείχνει καμία ανάληψη ευθύνης. Δεν αναγνωρίζουν ότι η πράξη τους μας πλήγωσε και μας μεταφέρουν το βάρος, δείχνοντάς μας ότι το πρόβλημα είναι τα δικά μας συναισθήματα κι όχι η δική τους συμπεριφορά.


jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου