VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Αυτές είναι οι 8 υγιεινές συνήθειες που μας κάνουν να φαινόμαστε νεότεροι και προστατεύουν την καρδιά


Οι συμμετέχοντες στην έρευνα παρακολουθήθηκαν για 11 έως 14 χρόνια για να διαπιστωθεί εάν ανέπτυξαν καρδιαγγειακή νόσο ή εάν πέθαναν.Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η υιοθέτηση οκτώ υγιεινών συμπεριφορών –που προσδιορίζονται από την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας ως "Life’s Essential 8" – μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία γήρανσης και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού και θανάτου.


Στο πλαίσιο μελέτης, 5.682 ενήλικες βαθμολογήθηκαν για την καρδιαγγειακή τους υγεία, σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100, με βάση τέσσερις δείκτες συμπεριφοράς (διατροφή, σωματική δραστηριότητα, διάρκεια ύπνου τη νύχτα και κάπνισμα) και τέσσερις κλινικές μετρήσεις (δείκτης μάζας σώματος, χοληστερόλη, σάκχαρο και αρτηριακή πίεση).


Οι ερευνητές υπολόγισαν επίσης πόσο "γερασμένα" ήταν τα κύτταρα των συμμετεχόντων, κάτι που έχει γίνει γνωστό ως βιολογική ηλικία. Η βιολογική ηλικία καθορίζεται από τη γενετική, τις περιβαλλοντικές εκθέσεις και τον τρόπο ζωής, όπως η διατροφή, η άσκηση και οι συνήθειες ύπνου, ενώ η χρονολογική ηλικία αναφέρεται στον αριθμό των ετών που έχει ζήσει ένα άτομο.


 
 

Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για 11 έως 14 χρόνια για να διαπιστωθεί εάν ανέπτυξαν καρδιαγγειακή νόσο ή εάν πέθαναν.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας, διαπίστωσε ότι όσοι σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία στις οκτώ μετρήσεις είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο.

"Τα ευρήματα της μελέτης μας λένε ότι ανεξάρτητα από την πραγματική ηλικία σας, οι καλύτερες συμπεριφορές για την υγεία της καρδιάς και η διαχείριση των παραγόντων κινδύνου καρδιακής νόσου συσχετίστηκαν με νεότερη βιολογική ηλικία και χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού, θανάτου από καρδιακές παθήσεις και θανάτου από οποιαδήποτε αιτία", δήλωσε ο Jiantao Ma, Ph.D., ανώτερος συγγραφέας της μελέτης και επίκουρος καθηγητής στο Friedman School of Nutrition Science and Policy στο Πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστώνη.

Κάθε αύξηση 13 μονάδων στις βαθμολογίες των συμμετεχόντων μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου κατά περίπου 35%, θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο κατά 36% και θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 29%.

Τα άτομα με γρήγορη γήρανση των κυττάρων μπορούν να αντισταθμίσουν τον αυξημένο κίνδυνο με την υιοθέτηση πιο υγιεινών για την καρδιά συμπεριφορών, είπαν οι ερευνητές.

"Το μήνυμά μας είναι ότι όλοι πρέπει να προσέχουν τους οκτώ παράγοντες υγείας της καρδιάς: τρώτε υγιεινά τρόφιμα. Να είστε πιο δραστήριοι. Κόψτε το κάπνισμα. Κοιμηθείτε καλά. Προσέξτε το βάρος σας και διατηρήστε υγιή επίπεδα χοληστερόλης, σακχάρου και αρτηριακής πίεσης", συμπλήρωσαν.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου