VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Το... Στάλινγκραντ της Ελλάδος - Σε ποιο χωριό το ΚΚΕ πήρε 42,39%




Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του ΥΠΕΣ, το ΚΚΕ αναδείχθηκε εκεί πρώτο κόμμα με ποσοστό 42,39%Ως "κάστρο του ΚΚΕ" έχει χαρακτηριστεί το χωριό Αρδάνι Τρικάλων, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στις Ευρωεκλογές 2024.


Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του ΥΠΕΣ, το ΚΚΕ αναδείχθηκε εκεί πρώτο κόμμα με ποσοστό 42,39%, καθώς το ψήφισαν οι 131 από τους 314 δημότες που πήγαν στην κάλπη.



 
 

Το Αρδάνι είναι χτισμένο κάτω από δύο λόφους κατάφυτους με κυπαρίσσια και πεύκα, σε υψόμετρο 200 μέτρων. Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Τρικκαίων και βρίσκεται σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την πόλη των Τρικάλων.


Το χωριό έχει παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια και μια μεγάλη πλακόστρωτη πλατεία με ψηλά δέντρα. Η κεντρική εκκλησία του χωριού χτίστηκε το 1819 και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Αθανάσιο.

Αρχικά, το Αρδάνι ήταν χτισμένο νοτιότερα, στη θέση Βελωτά, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημερινό Αρδάνι. Εκεί σώζονται μέχρι σήμερα οι εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας, όπου κάθε Δεκαπενταύγουστο μετά τη λειτουργία προσφέρεται κρεατόσουπα που παρασκευάζεται εκείνη την ώρα με κρέας από αιγοπρόβατα που είναι ταγμένα στην Παναγία.

Πολύ καλά πήγε το ΚΚΕ και σε Ζάκυνθο, Λέσβο και Σάμο, όπου αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου