Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Έκρηξη στο ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας βάζουν Νίκος Παπανδρέου και Κωνσταντινόπουλος - Σε άμυνα ο Ανδρουλάκης

Νίκος Παπανδρέου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θέτουν ανοιχτά θέμα ηγεσίας, αποδίδοντας την πρωταρχική ευθύνη για το απογοητευτικό αποτέλεσμα στον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη.Ανεβαίνουν οι εσωκομματικοί τόνοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ μετά το 12,8% των ευρωεκλογών και την απώλεια της δεύτερης θέσης που είχε τεθεί ως στόχος. Κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θέτουν ανοιχτά θέμα ηγεσίας, αποδίδοντας την πρωταρχική ευθύνη για το απογοητευτικό αποτέλεσμα στον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη.


Η δυσαρέσκεια στο κόμμα σιγοβράζει από την Κυριακή των εκλογών, καθώς το κόμμα έχασε την ιστορική ευκαιρία, μετά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και την πτώση της ΝΔ κατά 12 μονάδες, να καρπωθεί οφέλη πέρα από ένα πενιχρό 1% και μια πρωτιά σε δύο νομούς της Κρήτης (Ηράκλειο, Λασίθι).


Η επιλογή κύκλων της ηγεσίας να επιχειρήσει να ρίξει την ευθύνη για το αποτέλεσμα σε δήθεν ανεπαρκή απόδοση από τους βουλευτές της Αττικής, έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας, κάτι που φάνηκε π.χ. από την δημόσια ανάρτηση του βουλευτή Α' Αθήνας, Παύλου Γερουλάνου, ότι όλοι οι βουλευτές ίδρωσαν τη φανέλλα.


Το πρωί της Τετάρτης έσκασε σαν "βόμβα" η διαρροή της επιστολής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με την οποία τονίζει ότι "χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση. Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις". Για το λόγο αυτό ζήτησε επίσπευση της εκλογής προέδρου εντός του 2024, αντί για το 2025.



 
 
Θέμα ηγεσίας και από Νίκο Παπανδρέου

Ο Νίκος Παπανδρέου σε άρθρο του στο protothema.gr, πήρε τη σκυτάλη και με αυστηρό ύφος επισήμανε ότι:

"Οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικές. Την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα", αναφέρει ο ευρωβουλευτής του κόμματος και τονίζει ότι "σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω".

Ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρει ότι για "διαδοχικές εκλογές επικράτησαν μικροπολιτικές, προσωποπαγείς και ευνοιοκρατικές στρατηγικές. Αυτό οδήγησε σε διαιρέσεις που διέτρεξαν το κόμμα από τα στελέχη μέχρι και τη βάση των φίλων του. Τίποτα από αυτά δεν συνάδουν με τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το γνωρίζει η κοινωνία, η οποία στις πρόσφατες εκλογές, τις απέρριψε με κάθε τρόπο".


Είχε προηγηθεί η Νάντια Γιαννακοπούλου που πρώτη είπε ότι "πρέπει να συζητηθούν όλα" στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και όταν ρωτήθηκε για το θέμα ηγεσίας είπε "όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα". Η πρώτη απάντηση από την πλευρά της ηγεσίας είχε δοθεί εκ μέρους του βουλευτή Επικρατείας Παναγιώτη Δουδουνή, που την κατηγόρησε ότι "την είχε ετοιμάσει τη δήλωση και μπερδεύτηκε από τα αποτελέσματα. Το είχε στο μυαλό της από πριν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος".
Η απάντηση των κύκλων του Νίκου Ανδρουλάκη

Απαντώντας στο κύμα αμφισβήτησης, κύκλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη έκαναν λόγο για "κινήσεις εσωστρέφειας" και - τουλάχιστον προς το παρόν - εμμένουν στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που θέτει το καταστατικό του κόμματος.

Απαντούν δηλαδή ότι δεν θα υπάρξει συζήτηση για εκλογή νέας ηγεσίας πριν από το 2025. Όπως λένε, "δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες".
Αποστολάκη: Απαιτείται η νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Σε δήλωσή της, η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής Βόρειου Τομέα και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει: "Η περιορισμένη άνοδος του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την απώλεια του διακηρυγμένου στόχου της δεύτερης θέσης, μας προβληματίζει όλους. Ψηφοφόρους, κομμα, φίλους, στελέχη, αλλά και όσους προσβλέπουν στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι εάν δεν το ψήφισαν. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να γεννήσουμε ξανά την ελπίδα, και να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ η προοδευτική πολιτική λύση απέναντι στα πολλλαπλά αδιέξοδα που βιώνουν οι πολίτες από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Απαιτείται τώρα, η νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή η αποτίμηση, θα πρέπει να μας καθοδηγήσει για τις επόμενες αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινήσεις".
Κατρίνης: Χρειάζεται γενναία συζήτηση

"Θέλω να είμαι ειλικρινής και εμείς περιμέναμε ένα μεγάλο ποσοστό αποδοκιμασίας της Νέας Δημοκρατίας να στραφεί θετικά προς το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν το καταφέραμε" είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα πως το ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι αντικειμενικό δεδομένο, είναι το μόνο από τα κυβερνητικά κόμματα που σε αυτό το σκηνικό αντικυβερνητικής, χαλαρής, αντισυστημικής ψήφου έχει αυξήσει το ποσοστό. (…) Αυτά βεβαίως δεν μας επιτρέπουν να πανηγυρίζουμε. Πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή αποτίμηση και θα την κάνουμε", τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Μιχάλης Κατρίνης.

"Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η αντιπολίτευση και θα μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ, δεν εισπράττει το κομμάτι της στο ποσοστό που θα έπρεπε ώστε να αναπτύξει αυτή τη δυναμική της εναλλακτικής" ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ενώ ερωτηθείς ποια είναι η αιτία, ανέφερε πως είναι πολυπαραγοντικό και θα συζητηθεί στα όργανα. "Είναι μια εσωτερική συζήτηση και θα είναι μια συζήτηση γενναία που εκτιμώ ότι θα γίνει άμεσα", τόνισε.
Γερουλάνος: "Καλοδεχούμενη η επιστολή Κωνσταντινόπουλου"

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στην επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο Παύλος Γερουλάνος, είπε στον ΣΚΑΙ πως "όπως και κάθε συντεταγμένη πρόταση, η οποία θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση του κόμματος, είναι καλοδεχούμενη. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει καμία διάθεση στον κόσμο ότι εμείς προσπαθούμε να κρυφτούμε. Θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, θα τα αξιολογήσουμε και είμαι σίγουρος ότι μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες θα βγούμε πιο ενωμένοι και δυνατοί".

Σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε: "Η απλή αποτίμηση είναι ότι δεν πετύχαμε τον στόχο που είχαμε βάλει να είμαστε δεύτερο κόμμα. Δεν το πετύχαμε, αυτό είναι μια πραγματικότητα. Οφείλουμε να δούμε τι πήγε λάθος".


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου