Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Άγρυπνη στις διακοπές; Κοιμήσου όπως ο Ναπολέων και ο Ντα Βίντσι!

Αν ξενυχτάς ή δεν κοιμάσαι καθόλου όλο το βράδυ στις διακοπές, μην ανησυχείς. Και οι ιστορικές προσωπικότητες δεν τα πήγαιναν καλά με τον ύπνο!Αν ξενυχτάς ή δεν κοιμάσαι καθόλου στις διακοπές ρίξ' το στην... ιστορία. Μιμήσου τις συνήθειες ύπνου ιστορικών προσωπικότητων και πέτυχε χαλάρωση χωρίς σημάδια της κούρασης αποτυπωμένα στο πρόσωπό σου.

Ξενυχτάς και κοιμάσαι μέχρι το απόγευμα

Ακολούθησε τον κανόνα του Ναπολέοντα: "Τέσσερις ώρες για τους άντρες, πέντε για τις γυναίκες και έξι για τους ηλίθιους”. Αυτό ήταν το αυστηρό δόγμα του για τον ύπνο. Τα κατάφερνε με ελάχιστον ύπνο τη νύχτα αλλά αντιστάθμιζε με αρκετές σύντομες περιόδους ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 
 

Ο σημαντικός παράγοντας για να αντισταθμίσεις το έλλειμα του ύπνου δεν είναι το πόσο πολύ κοιμάσαι αλλά το πόσο συχνά πηγαίνεις για ύπνο. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι τη στιγμή που αρχίζουμε να αποκοιμιόμαστε το σώμα παράγει αυξητικές ορμόνες που διευκολύνουν την εντατική ανάκτηση δυνάμεων.
Δεν κοιμάσαι καθόλου όλο το βράδυ

Λένε ότι ο Λεονάρδος Ντα Βίντσι δεν κοιμόταν καθόλου τη νύχτα όταν περνούσε περιόδους δημιουργικότητας και απαιτητικής εργασίας. Αντί γι' αυτό έπαιρνε έναν υπνάκο 15 λεπτών κάθε 4 ώρες.

Ο ερευνητής ύπνου Κλαούντιο Στάμπι του πανεπιστημίου Χάβαρντ ανακάλυψε ότι με τη μέθοδο αυτή μπορεί κανείς πράγματι να παραμείνει παραγωγικός για περιορισμένη χρονική περίοδο. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος είναι να έχεις 3 περιόδους ύπνου των 25 με 30 λεπτών και τη νύχτα έναν "κεντρικό ύπνο” 90 λεπτών (για να αντιληφθεί το σώμα σου ότι είναι νύχτα και να μην αποδιοργανωθεί εντελώς).

shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου