Είναι από τα γλυκά που μπορείς να τα σερβίρεις και σαν εναλλακτική τούρτα ελαφριά και δροσερή!
Υλικά
Για την κρεμα
1 ½ lt φρέσκο γάλα
110 γρ. ζάχαρη
120 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια (μπαστουνάκι)
1 πρέζα/ες αλάτι
Για την σοκολατα
1 lt φρέσκο γάλα
70 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορν φλάουρ
20 γρ. κακάο
50 γρ. ξύσμα κουβερτούρα
1 πρέζα/ες αλάτι
Για το στήσιμο
1½ συσκ. μπισκότα πτι μπερ
220 γρ. φρέσκο γάλα
20 γρ. κονιάκ
90 γρ. τρούφα
Εκτελεση
Η κρεμα
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα, το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα από ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους.
Τους ρίχνουμε στο γάλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλάτι.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για την σοκολάτα
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.
Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.
Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.
Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει..
Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε.
Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.
Το στησιμο
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×30 εκ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα πτι μπερ και τα στρώνουμε στο ταψί.
Αδειάζουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα.
Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο μίγμα γάλα – κονιάκ.
Αδειάζουμε σε μία στρώση την σοκολάτα.
Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.
Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
thetoc.gr
Υλικά
Για την κρεμα
1 ½ lt φρέσκο γάλα
110 γρ. ζάχαρη
120 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια (μπαστουνάκι)
1 πρέζα/ες αλάτι
Για την σοκολατα
1 lt φρέσκο γάλα
70 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορν φλάουρ
20 γρ. κακάο
50 γρ. ξύσμα κουβερτούρα
1 πρέζα/ες αλάτι
Για το στήσιμο
1½ συσκ. μπισκότα πτι μπερ
220 γρ. φρέσκο γάλα
20 γρ. κονιάκ
90 γρ. τρούφα
Εκτελεση
Η κρεμα
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα, το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα από ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους.
Τους ρίχνουμε στο γάλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλάτι.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για την σοκολάτα
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.
Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.
Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.
Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει..
Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε.
Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.
Το στησιμο
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×30 εκ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα πτι μπερ και τα στρώνουμε στο ταψί.
Αδειάζουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα.
Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο μίγμα γάλα – κονιάκ.
Αδειάζουμε σε μία στρώση την σοκολάτα.
Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.
Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου