Ο γνωστός σεφ, Πέτρος Συρίγος βρήκε τη λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν μία δροσιστική γεύση και αυτή δεν είναι άλλη από το σορμπέ και συγκεκριμένα το σορμπέ πεπόνι.
Πρόκειται για ένα γλύκισμα που μοιάζει με γρανίτα, ενώ αρκετοί το θεωρούν ως την πιο light εκδοχή του παγωτού. Όπως θα δείτε παρακάτω, φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά σε πολύ λίγο χρόνο!
Υλικά
½ κιλό πεπόνι
2 φλιτζ. νερό
Χυμός από 1 λεμόνι
1 φλιτζ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
- Ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ το πεπόνι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν. Μεταφέρετε τον πουρέ σε ένα μπολ και τον βάζετε στο ψυγείο.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και βράζετε μόνο για 2 λεπτά (αν βράσετε το σιρόπι περισσότερο θα κρυσταλλώσει).
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τον πουρέ πεπόνι και το σιρόπι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Βάζετε το μίγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
- Στη συνέχεια, βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζετε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος παγωτού ή σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, το καλύπτετε με μια μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη, τουλάχιστον 2 ώρες.
thetoc.gr
Πρόκειται για ένα γλύκισμα που μοιάζει με γρανίτα, ενώ αρκετοί το θεωρούν ως την πιο light εκδοχή του παγωτού. Όπως θα δείτε παρακάτω, φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά σε πολύ λίγο χρόνο!
Υλικά
½ κιλό πεπόνι
2 φλιτζ. νερό
Χυμός από 1 λεμόνι
1 φλιτζ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
- Ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ το πεπόνι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν. Μεταφέρετε τον πουρέ σε ένα μπολ και τον βάζετε στο ψυγείο.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και βράζετε μόνο για 2 λεπτά (αν βράσετε το σιρόπι περισσότερο θα κρυσταλλώσει).
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τον πουρέ πεπόνι και το σιρόπι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Βάζετε το μίγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
- Στη συνέχεια, βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζετε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος παγωτού ή σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, το καλύπτετε με μια μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη, τουλάχιστον 2 ώρες.
thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου