VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Ποια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα παίρνεις στην Ελλάδα με 2.000 ευρώ



Ψάχνεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με τιμή κοντά στα 2.000; Δες αυτά τα 4 μεταχειρισμένα μοντέλα σε αυτήν την κατηγορία τιμής στην Ελλάδα.Ναι, αυξάνονται οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα αλλά δεν μπορούμε όλοι να πάρουμε καινούργιο αυτοκίνητο. Όμως έχουμε ένα ποσό κοντά στα 2.000 ευρώ και θέλουμε αυτοκίνητο. Τι κάνουμε; Βρίσκουμε τέσσερα μεταχειρισμένα μοντέλα που κινούνται σε αυτό το φάσμα τιμής και κινούμαστε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Στην παρακάτω λίστα υπάρχουν -ως είθισται- μοντέλα από τέσσερις βασικές κατηγορίες: ένα mini, ένα supermini (ή μικρό), μια μεγάλη μπερλίνα και ένα μικρομεσαίο off road SUV.

Daewoo Matiz

Αν χρειάζεσαι mini και έχεις περίπου 2.000 ευρώ το Daewoo Matiz πρέπει να το έχεις ψηλά στην λίστα. Ίσως το απόλυτο low budget αυτοκίνητο για την πόλη. Κυκλοφορούσε (και κυκλοφορεί ακόμα) με τρικύλινδρο μοτέρ 0,8 λίτρων απόδοσης περίπου 52 ίππων. Συνήθως με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων -και πιο σπάνια αλλά ακόμα πιο ιδανικό city car αυτό με το αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων.



 
 

Προφανώς οι διαστάσεις του (ούτε 3,5 μέτρα μήκος) το κάνουν ιδανικό για την πόλη όπως άλλωστε και τα ούτε 800 κιλά του βάρους του κρατούν αρκετά χαμηλά την κατανάλωση. Η τελική του δεν ξεπερνά τα 144 km/h ενώ το πορτ παγκάζ χωράει τα στοιχειώδη με όγκο 165 λίτρα. Πάντως τέσσερις επιβάτες έχουν χώρο για να μετακινηθούν και αυτό είναι προσόν για ένα μαζεμένων διαστάσεων αυτοκίνητο.
Ford Maverick

Όπως και τις άλλες φορές έτσι και αυτή προσπαθήσαμε να βρούμε και ένα off road / suv που να ανταποκρίνεται σε αυτό το φάσμα τιμής. Και βρήκαμε ένα αυτοκίνητο σκληροτράχηλο και αξιόπιστο. Υπάρχουν κάποιες αγγελίες για το Ford Maverick. Ναι, το SUV αυτοκίνητο που πολλοί ήθελαν όταν παρουσιάστηκε.



Λογικά θα το βρείτε πιο εύκολα το μοντέλο του 2002-03 με τον δίλιτρο κινητήρα 122 ίππων -ο οποίος μπορεί να μην έχει υψηλή απόδοση αλλά φημίζεται για την αντοχή του- και πεντάρι μηχανικό κιβώτιο. Έχει καλούς χώρους για 4-5 άτομα και καλό χώρο αποσκευών -αν αναλογιστούμε και τις διαστάσεις του. Η κατανάλωση του κινείται στα 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα ή και παραπάνω. Υπάρχει σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις ενώ κυκλοφορούσε και μία με τρίλιτρο V6 μοτέρ και τεσσάρι αυτόματο κιβώτιο.
Peugeot 206

Να ένα supermini που αγαπήθηκε όσο λίγα, τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Το Peugeot 206 στις χρονιές 2000 με 2004 έγινε ανάρπαστο και έγραψε πολλά χιλιόμετρα στην Ελλάδα. Και συνεχίζει να γράφει καθώς με 2.000-2.500 ευρώ θα βρείτε αρκετά από αυτές τις χρονιές.


Το σύνηθες προφίλ του είναι στα 1,4 λίτρα με 75 ίππους και 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Είναι διαθέσιμο με 3 ή 5 πόρτες και πρόκειται για ένα ακόμα γαλλικό αυτοκίνητο που φημίζεται για την ευκολία χρήσης, την αξιοπιστία και την χαμηλή κατανβάλωση. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει γράψει κοντά στα 200.000 χλμ. αλλά αν περάσει έναν αξιοπρεπή τεχνικό έλεγχο μην το φοβάστε. Υπήρχε και μια έκδοση με κινητήρα 1,1 λίτρων και 60 ίππων αλλά δεν το βρίσκεις εύκολα.
Mercedes-Benz E 200

Πάντα ήθελες μια Mercedes. Τώρα να ξέρεις ότι μπορείς και να την έχεις με περίπου 2.000 ευρώ. Συγκεκριμένα σε αυτήν την κατηγορία τιμής θα βρεις μια E 200 του 1998-2002. Καθόλου άσχημα αν σκεφτείς ότι αποκτάς μια μπερλίνα με διαχρονικό κύρος. Ναι, θα έχει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ αλλά όταν ένα αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο και έχει συντηρηθεί καλά δεν έχει φόβο.


Σε αυτά τα χρήματα δεν παίρνεις μόνο το αστέρι, παίρνεις και μεγάλους χώρους, μπόλικη άνεση και 136 ίππους από το δίλιτρο τετρακύλινδρο μοτέρ -που είναι και το σύνηθες στις περισσότερες αγγελίες. Ένα αυτοκίνητο που στην εποχή του παρέδωσε μαθήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας. Αν το βρεις και με αυτόματο κιβώτιο ακόμα καλύτερα. Όπως και στην περίπτωση του Maverick το δίλιτρο μοτέρ είναι μειονέκτημα στα τέλη.

topgeargreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου