VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Το αυτοκίνητο που έχει κάνει 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα με ίδιο κινητήρα και κιβώτιο



Μοντέλο του 1993 με βασική συντήρηση και χωρίς καμία αλλαγή στον κινητήρα του και το κιβώτιο δουλεύει ακόμη. Μάντεψε ποιας μάρκας είναι.Ο Graeme Hebley ήταν, πριν συνταξιοδοτηθεί διανομέας εφημερίδων και κάλυπτε περίπου 5.000 χιλιόμετρα σε εβδομαδιαία βάση, στις αχανείς διαδρομές της Αυστραλίας. 
Για τις επαγγελματικές του ανάγκες επέλεξε το 2000 μια Toyota Corolla station wagon του 1993, την οποία αγόρασε από την Ιαπωνία με 80.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο.



Πλέον το αυτοκίνητο έχει γράψει 2.000.000 χιλιόμετρα και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, έστω και αν πλέον δεν χρειάζεται να κάνει τόσο μεγάλες διαδρομές. Ο Hebley δήλωσε σε εφημερίδα της Αυστραλίας που παρουσίασε το σχετικό θέμα πως επί 22 χρόνια έκανε σέρβις στην Toyota Corolla κάθε δύο εβδομάδες σε συγκεκριμένο συνεργείο που φρόντιζε το αυτοκίνητο σε όλη την πορεία του.

 
 



Εκτός από τη συνήθη συντήρηση, όπως η αλλαγή του ιμάντα και των ρουλεμάν των τροχών, το αυτοκίνητο παραμένει ως επί το πλείστον αμετάβλητο με τον αρχικό κινητήρα και το αρχικό κιβώτιο ταχυτήτων. Σύμφωνα με τον John Sherman από το Guthrie's, ο οποίος συντηρεί το αυτοκίνητο εδώ και χρόνια, αυτού του είδους η ανθεκτικότητα είναι ασυνήθιστη. "Τα αυτοκίνητα της Toyota είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν", είπε.

Και είναι αλήθεια αυτό. Πριν από μερικές εβδομάδες γράφαμε για ένα Toyota Tundra με 1,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ μια άλλη Corolla έμεινε στην κατοχή του ιδιοκτήτη της για 47 χρόνια με σχεδόν 400.000 χιλιόμετρα να έχουν καταγραφεί κατά τη χρήση της.


Ο Liam Young οδηγούσε ένα Toyota Land Cruiser για 16 χρόνια, διανύοντας τα εντυπωσιακά 660.000 χλμ. και η Toyota σε κάποιες χώρες στον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται η Αυστραλία, φροντίζει να δίνει και σχετικά πιστοποιητικά αναγνωρίζοντας τους πελάτες που συντηρούν και κρατούν τα αυτοκίνητά τους. Παράλληλα τους παρέχει εκπτώσεις και προνόμια συντήρησης.


Ο Graeme Hebley πάντως είναι έκπληκτος με το πόσο καλά έχει αντέξει η Corolla του. "Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα άντεχε τόσο πολύ", παραδέχτηκε. "Είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό αυτοκίνητο, είναι πλέον σαν μέλος της οικογένειας".

topgeargreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου