VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Επτά συμβουλές για καλύτερη υγεία αποκλειστικά για τους άνω των 65 ετών - Οι κίνδυνοι και η ποιότητα ζωής τους

Την ώρα που ο πληθυσμός της γης γηράσκει και όλο και μεγαλώνει το ποσοστό όσων είναι άνω των 65 ετών, το ζητούμενο είναι να έχουμε καλή ποιότητα ζωής.Μετά την ηλικία των 65 ετών, ο κίνδυνος εμφάνισης προβλημάτων υγείας αυξάνεται: καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως υπέρταση και στεφανιαία νόσος, σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, αλλά και διάφορες μορφές καρκίνου.


Επιπλέον, προβλήματα όπως η οστεοπόρωση και η αρθρίτιδα, είναι επίσης συχνά. Οι ηλικιωμένοι μπορεί να αντιμετωπίσουν γνωστικές διαταραχές, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.


Την ίδια ώρα, η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος αυξάνει με την ηλικία την ευαισθησία σε λοιμώξεις και άλλες ασθένειες. Προβλήματα όρασης και ακοής είναι αναμενόμενα, και μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής και την ικανότητα επικοινωνίας.

 
 

Όπως μεταδίδει το Fox news, την ώρα που ο πληθυσμός της γης γηράσκει και όλο και μεγαλώνει το ποσοστό όσων είναι άνω των 65 ετών, το ζητούμενο είναι να έχουμε καλή ποιότητα ζωής:

-Δώστε βάση στη γνωστική σας υγεία

Η Lakelyn Eichenberger, PhD, γεροντολόγος (ειδικός στη γήρανση), συνιστά να κάνετε μια βασική γνωστική αξιολόγηση από νωρίς για να παρακολουθείτε τη γνωστική σας υγεία.

-Μην σταματάτε την κίνηση

Οι ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω θα πρέπει να στοχεύουν σε τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας την εβδομάδα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Θα πρέπει επίσης να βάλουν στο πρόγραμμα δύο ημέρες ασκήσεων ενδυνάμωσης και κινήσεων που βελτιώνουν την ισορροπία.

-Συνεχίστε να μαθαίνετε

"Υιοθετήστε τη νοοτροπία ενός μαθητή και ακολουθήστε την περιέργειά σας", είπε η Eichenberger. "Να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες και να διατηρήσετε την περιέργεια για τον κόσμο, οδηγώντας σε μια πιο αφοσιωμένη και ικανοποιητική ζωή".
Η ειδικός προτείνει την ενασχόληση με δραστηριότητες που προκαλούν τον εγκέφαλο, όπως τα παζλ, το διάβασμα, η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.

-Μείνετε κοινωνικοί


Η Jenny Munro, γεροντολόγος, τόνισε τη σημασία να έχουν οι ηλικιωμένοι μια ενεργή κοινωνική ζωή και να καλλιεργούν ποιοτικές σχέσεις. "Να συνδέεστε τακτικά με συγγενείς, φίλους και γείτονες", συνέστησε.

-Σωστή διατροφή

Για τη διατήρηση υγιών επιπέδων αρτηριακής πίεσης και σακχάρου στο αίμα, η Munro συνιστά να ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά, φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς, μούρα και ψάρια - και χαμηλή σε κόκκινο κρέας, βούτυρο και γλυκά.


-Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο

Η απώλεια ύπνου θα έχει τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες συνέπειες

- Γίνετε εθελοντές

Η συμμετοχή σε εθελοντικές δραστηριότητες μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση εκπλήρωσης και σκοπού, και μπορεί επίσης να προωθήσει τη μακροζωία, σύμφωνα με την Eichenberger.
"Το να δίνεις πίσω μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, γνωρίζοντας ότι κάνεις τη διαφορά στις ζωές των άλλων".

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου