Το σορμπέ είναι πιο απαλό και μπορεί να κοπεί σαν παγωτό. Η γρανίτα είναι τραγανή με θρυμματισμένα κομμάτια πάγου. Εξού και η ονομασία γρανίτα, που ακούγεται σαν "γρανίτης".
Η γρανίτα έχει καταγωγή από τη νότια Ιταλία, την περιοχή της Σικελίας. Αυτοί οι κρύσταλλοι πάγου σερβίρονται όλο το χρόνο, αλλά είναι πιο δημοφιλείς το καλοκαίρι, γιατί είναι ένα τέλειο παγωμένο επιδόρπιο για τη ζέστη, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Τα 3 υλικά της γρανίτας
Η γρανίτα παρασκευάζεται συνήθως με νερό, αρωματικές ύλες και χρωστικές. Ωστόσο, όταν φτιάχνουμε σπιτική γρανίτα, χρησιμοποιούμε πραγματικά φρούτα αντί για τεχνητές γεύσεις. Επιπλέον, το ίδιο το φρούτο δίνει φυσικό χρώμα. Μερικά φρούτα για γρανίτα είναι τα βατόμουρα, το καρπούζι και τα πορτοκάλια.
Μόνο τρία συστατικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την παρασκευή αυτής της λαχταριστής γρανίτας καρπούζι. Θα μπορούσε εύκολα να είναι δύο συστατικά (φρούτο και ζάχαρη) ανάλογα με την ισχύ του μπλέντερ/του επεξεργαστή τροφίμων.
Καρπούζι: Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, C, και βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και η νιασίνη. Περιέχει κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και ασβέστιο, απαραίτητα μέταλλα για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, β-καροτένιο και βιταμίνη C, ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, έχει φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας ενώ αποτελείται από περίπου 92% νερό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για
Ζάχαρη: Η προσθήκη ζάχαρης σε μια γρανίτα είναι σημαντική γιατί βοηθά στο αποτέλεσμα της κρυστάλλωσης. Εάν δεν βάλεις ζάχαρη, πιθανότατα θα φτιάξεις ένα λασπωμένο σορμπέ.
Lime: Πρόσθεσε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού για να δημιουργήσεις μια πιο πλούσια γεύση. Το υγρό βοηθά επίσης στην ανάμειξη των κατεψυγμένων φρούτων κάνοντας το μείγμα καλύτερο.
thetoc.gr
Η γρανίτα έχει καταγωγή από τη νότια Ιταλία, την περιοχή της Σικελίας. Αυτοί οι κρύσταλλοι πάγου σερβίρονται όλο το χρόνο, αλλά είναι πιο δημοφιλείς το καλοκαίρι, γιατί είναι ένα τέλειο παγωμένο επιδόρπιο για τη ζέστη, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Τα 3 υλικά της γρανίτας
Η γρανίτα παρασκευάζεται συνήθως με νερό, αρωματικές ύλες και χρωστικές. Ωστόσο, όταν φτιάχνουμε σπιτική γρανίτα, χρησιμοποιούμε πραγματικά φρούτα αντί για τεχνητές γεύσεις. Επιπλέον, το ίδιο το φρούτο δίνει φυσικό χρώμα. Μερικά φρούτα για γρανίτα είναι τα βατόμουρα, το καρπούζι και τα πορτοκάλια.
Μόνο τρία συστατικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την παρασκευή αυτής της λαχταριστής γρανίτας καρπούζι. Θα μπορούσε εύκολα να είναι δύο συστατικά (φρούτο και ζάχαρη) ανάλογα με την ισχύ του μπλέντερ/του επεξεργαστή τροφίμων.
Καρπούζι: Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, C, και βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και η νιασίνη. Περιέχει κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και ασβέστιο, απαραίτητα μέταλλα για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, β-καροτένιο και βιταμίνη C, ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, έχει φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας ενώ αποτελείται από περίπου 92% νερό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για
Ζάχαρη: Η προσθήκη ζάχαρης σε μια γρανίτα είναι σημαντική γιατί βοηθά στο αποτέλεσμα της κρυστάλλωσης. Εάν δεν βάλεις ζάχαρη, πιθανότατα θα φτιάξεις ένα λασπωμένο σορμπέ.
Lime: Πρόσθεσε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού για να δημιουργήσεις μια πιο πλούσια γεύση. Το υγρό βοηθά επίσης στην ανάμειξη των κατεψυγμένων φρούτων κάνοντας το μείγμα καλύτερο.
thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου