VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 50 χρόνια από την εισβολή

Άνευ προηγουμένου φιέστα από τον Ερντογάν

 

Eπίσκεψη υψηλού συμβολισμού θα πραγματοποιήσει σήμερα Σάββατο στην Κύπρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς

συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα.

Aρχικά θα έχει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στις 19:45 και στη συνέχεια στις 20:30 θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Την ίδια ώρα στο κατεχόμενο τμήμα θα παρευρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένα επιθυμεί την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό αναμένεται να προχωρήσει σε μια ιστορική αναδρομή στις ημέρες του Ιουλίου του 1974 που πλήγωσαν τον ελληνισμό και μάτωσαν και διχοτόμησαν την Κύπρο αλλά και να ζητήσει μια δίκαιη λύση βασισμένη πάντα στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ καλώντας τις δυο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο κ. Μητσοτάκης, έγραψε πριν λίγο: Μισός αιώνας από την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Χωρίς ξένο στρατό κατοχής. Και όπως το θέλει ο ποιητής: «Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος».


 
 

Σε απόλυτο συντονισμό Αθήνα και Λευκωσία έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία διεθνοποίησης του Κυπριακού τονίζοντας ότι δεν μπορεί το 2024 μια χώρα μέλος της ΕΕ να είναι υπό κατοχή αλλά και διαιρεμένη.

Εξελίξεις "βλέπει" ο Χριστοδουλίδης

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισήμανε ότι σύντομα θα υπάρχουν κάποιες εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.

"Είναι δύσκολη η μέρα που ξημερώνει αύριο, είναι δύσκολη για όλους μας και το θέμα των αγνοουμένων είναι η τραγικότερη πτυχή αυτής της συνεχιζόμενης κατοχής" δήλωσε σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Αγνοούμενους.

Πρόσθεσε, ότι "αν θέλουμε πραγματικά να τιμούμε τη μνήμη όλων αυτών των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για να υπάρχουμε σήμερα εμείς, για να υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία, για να υπάρχουν θεσμοί, πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, παρά τις δυσκολίες – δεν τις παραγνωρίζω, τις γνωρίζω από πρώτο χέρι – για να επαναρχίσει ο διάλογος. Και θεωρώ, στη βάση της πληροφόρησης που έχω, των δεδομένων που έχω ενώπιον μου, ότι σύντομα θα έχουμε κάποιες εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι εξελίξεις θα οδηγήσουν και στην ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών".

Άνευ προηγουμένου φιέστα από τον Ερντογάν

Η Τουρκία ετοιμάζει μια άνευ προηγουμένου φιέστα, σήμερα καθώς 50 πλοία μαζί με το αεροπλανοφόρο Ανατολού θα βρίσκονται ανοιχτά της Κύπρου. Επίσης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην περιοχή ενώ θα πετάξουν και F-16.

Μάλιστα το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της 50ής επετείου της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο, ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο αναφέρεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις της ελληνικής ακροδεξιάς οργάνωσης ΕΟΚΑ Β και τις μεγάλες σφαγές που σημειώθηκαν κατά των Τουρκοκυπρίων, με την πρόφαση ότι εισέβαλαν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 για να σώσουν τους Τουρκοκυπρίους.

Αδιανόητες προκλήσεις

Να σημειωθεί πως παραμονή της "μαύρης" επετείου του "Αττίλα", οι Τούρκοι προχώρησαν σε αδιανόητες προκλήσεις.

Στο "μια νύχτα ξαφνικά" των Τούρκων, το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας απάντησε "είμαστε παντού", αλλά και ότι είναι έτοιμη να υπερασπίσει το Αρχιπέλαγος, κάνοντας δύο retweets με νόημα, του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ αντίστοιχα.


 
 

Χαρακτηριστικό του παραληρήματος των Τούρκων είναι ότι η εφημερίδα Σοζτζού κυκλοφορεί με προκλητικό πρωτοσέλιδο στο οποίο ανέφερε -"Μετά από το Αιγαίο πήραν και νησί μας στην Μεσόγειο" - "Έλληνα μην ξύνεσαι" -"Μην ξεχειλίζεις την υπομονή μας".

"Μη με φωνάζεις τόσο εγκάρδια. Μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ" αναφέρει το τουρκικό "ντοκιμαντέρ" το οποίο έχουν αναρτήσει οι Τούρκοι.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η Τουρκική Εθνοσυνέλευση με ψήφισμά της, ζητά τη διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης στην Κύπρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκονται από χθες στην Κύπρο και είχαν από το πρωί πολιτικές επαφές.

"Θα στηρίξουμε, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, την ενσωμάτωση του Κυπριακού στις ευρωτουρκικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πρέπει να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των ευρωτουρκικών σχέσεων το Κυπριακό" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν μπορεί σε ένα κράτος - μέλος (της Ε.Ε.) να υπάρχουν εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

TheToc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου