VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Βουλή: Η συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Πολάκη - "Κακώς είπα το "ουστ", το αναγνωρίζω"

Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η συμπεριφορά του χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου είπε "ουστ" στον Παύλο Πολάκη.Νέα ένταση αλλά και προσπάθεια για εκτόνωση του κλίματος ανάμεσα σε Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Πολάκη, έγινε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.


Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η συμπεριφορά του προχθές στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου είπε "ουστ" στον Παύλο Πολάκη.


Μιλώντας σήμερα, αναγνώρισε ότι κακώς μίλησε κατ´αυτόν τον τρόπο, αποδίδοντας την χθεσινή αντίδρασή του στις υβριστικές επιθέσεις που εξαπέλυε εναντίον του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


"Περίμενα να δω αφιερώματα, συνδέσεις στα κανάλια, καταδίκες από δεξιούς και εντός εισαγωγικών αριστερούς για το "ουστ" που ακούστηκε προς εμένα από κυβερνητικά χείλη και συγκεκριμένα από τον κ. Γεωργιάδη. Πού είναι οι ευαίσθητοι να βγάλουν οργίλες ανακοινώσεις; Σεβάστηκα την καταγωγή και την ανατροφή μου και δεν είπα τίποτα άλλο", είπε αρχικά ο Παύλος Πολάκης.


 
 

"Κακώς είπα το "ουστ". Το αναγνωρίζω, άνθρωπος είμαι, με βρίζατε επί 15 λεπτά. Μου ξέφυγε, χρεώστε μου ανθρώπινο σφάλμα…", απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι ο Παύλος Πολάκης στη διάρκεια της θητείας του "έτρεξε για το υπουργείο", ωστόσο, τον έψεξε "γιατί συνεχώς εφευρίσκει συνωμοσίες και διαφθορά για όλους τους άλλους που τον διαδέχθηκαν στο υπουργείο".
Σφοδρή αντιπαράθεση για το θέμα των ανασφάλιστων πολιτών


Ωστόσο, οι δυο τους είχαν σφοδρή αντιπαράθεση για το θέμα των ανασφάλιστων πολιτών, για το οποίο ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε τη σεξιστική επίθεση εναντίον της βουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Συρεγγέλα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υποχρηματοδοτεί τη δημόσια Υγεία, καθώς, όπως ανέφερε, θα μπορούσε να κατευθύνει τα 317 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και όχι να βασίζεται σε δωρεές.

Επιστρέφοντας τα πυρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως οι δαπάνες Υγείας έχουν αυξηθεί κατά πολλά δισ. ευρώ. "Όταν εσείς, ως κυβερνήτης έχετε νομοθετήσει αυτά, το δαχτυλάκι σας μην το κουνάτε έτσι εδώ. Είναι σχεδόν κωμωδία, όταν επί θητείας σας δώσατε κατά το ⅓ λιγότερα λεφτά, να κατηγορείτε τώρα εμάς γιατί δεν έχουμε βάλει περισσότερα", ανέφερε, καλώντας μάλιστα τον Παύλο Πολάκη να έρθει να εργαστεί στο ΕΣΥ, εφόσον, όπως είπε, δηλώνει Αμύντοράς του.

"Έχετε φυσικότητα στο ψέμα", ανταπάντησε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μάλιστα επέμενε στο θέμα των ανασφάλιστων, καλώντας την κυβέρνηση να μην επιμείνει, καθώς θα την "πνίξει" το τσουναμι των αντιδράσεων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε "φαιδρό" το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να του ασκήσει κριτική. Αφού ανέφερε ότι ποτέ δεν κόπηκε η πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες δομές, τόνισε ότι ο ισχυρισμός του κ. Πολάκη ήταν ότι ναι μεν είχε εκδώσει ο υπουργός Υγείας την υπουργική απόφαση, αλλά αυτή δεν είχε νομική ισχύ λόγω ελλιπούς νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως.


"Το επιχείρημα είναι καταφανώς φαιδρό. Για τον λόγο ότι αν μια υπουργική απόφαση πάσχει ως προς την νομοθετική εξουσιοδότηση το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να πέσει σε ένα δικαστήριο, εάν κάποιος την προσβάλει. Εφαρμόζεται και αν κάποιος την προσβάλλει δεν εφαρμόζεται. Κανένας δεν την προσέβαλε, άρα η απόφαση εφαρμόστηκε κανονικά. Είτε ήταν επαρκής, είτε όχι η νομοθετική εξουσιοδότηση" είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οπίος κατέληξε επισημαίνοντας πως έχει προκαλέσει τον κ. Πολάκη να φέρει στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα, αφού επικαλείται το αντίθετο, αλλά δεν το έχει κάνει.

 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου