VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Η συγκινητική μάχη του 8χρονου Πάρη στον Βόλο απέναντι σε σπάνιο εγκεφαλικό όγκο



Ο Πάρης, ο 8χρονος ήρωας στον Βόλο δίνει μάχη με σπάνιο εγκεφαλικό όγκο
Όλα ξεκίνησαν στον Βόλο, όταν ο ο πατέρας του Πάρη πρόσεξε τον 7χρονο γιο του να μην μπορεί να μετρήσει με τα δάχτυλά του, την ώρα που διάβαζαν αριθμητική. Το παιδί δεν μπορούσε να κουνήσει το χέρι του. Την επόμενη ημέρα οι γονείς του πως άρχισε να "σέρνει" το πόδι του, οπότε και κλείστηκε άμεσα ραντεβού με γιατρό και έγινε μαγνητική.


Η διάγνωση ήταν ένας σπάνιος τύπος όγκου στον εγκέφαλο.


Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επιθετικό όγκο , σπάνιου τύπου σε παιδιά, που επηρεάζει μέρος του εγκεφαλικού στελέχους.


Οι γονείς του – δημόσιος υπάλληλος ο πατέρας και ιδιωτική υπάλληλος η μητέρα – παράτησαν τα πάντα, ακόμα και τη δεκάχρονη κόρη τους.

"Η δεκάχρονη μικρή μας φιλοξενείται σε θείους, παππούδες, ακόμα και σε γείτονες. Όλη μας η προσοχή και η ζωή είναι αφιερωμένη στον Πάρη και η μικρή μας το ξέρει και είναι θηρίο. Δεν έχω λόγια", λέει στα gegonota.news ο πατέρας.

Πότε άρχισαν όλα

Ο Πάρης το καλοκαίρι του 2023, πήγε διακοπές με τους γονείς του στην γιαγιά του.


 
 
"Έπαιζε και χτυπούσε συνεχώς στο ένα του πόδι. Μετά από δυο εβδομάδες που γυρίσαμε παραπονέθηκε για πόνο και αμέσως πήγαμε στον ορθοπαιδικό. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα και ο Πάρης θα ξεκινούσε το σχολείο. Πριν την έναρξη των σχολείων "χτυπάει" ο Daniel. Μεγάλες ζημιές στο σπίτι μας, καταστράφηκε και το αυτοκίνητο. Μέχρι να οργανωθούμε και να καθαρίσουμε το σπίτι για να μπορούν να μείνουν τα παιδιά σε ένα καθαρό περιβάλλον, ξεκινάνε τα σχολεία και ο Πάρης μας καταρρέει. Όταν έγινε η μαγνητική, την επόμενη φύγαμε για Αθήνα για να συναντήσουμε έναν ειδικό γιατρό και την ομάδα του. Μέχρι να προγραμματιστεί σε λίγες ημέρες η επέμβαση ο Πάρης παρέλυσε. Δεξί χέρι και δεξί πόδι δεν είχαν καμία κίνηση, αλλά το παιδί ήταν δυνατό. Άντεξε 9 ώρες χειρουργείο και ό,τι ακολούθησε. Οι γιατροί ήταν καθαροί απέναντί μας. Παλεύαμε, αλλά τα πάντα ήταν εναντίον μας", εξομολογείται ο πατέρας.

Σήμερα, οκτώ μήνες μετά τις επεμβάσεις, ο Πάρης ξεκινάει να μαθαίνει τον κόσμο από την αρχή. Μαθαίνει πώς να κάνει μικρά βήματα, να λέει λίγες λέξεις.

"Είναι σαν ένα νεογέννητο που κάθε μέρα με θεραπείες, μαθαίνει να μεγαλώνει. Δεν κινείται καθόλου αλλά θα τα καταφέρουμε. Ο όγκος μας δείχνει ότι υποχωρεί και είμαστε γεμάτοι ελπίδα", δηλώνει ο πατέρας που μετακινείται στην Αθήνα κάθε εβδομάδα με το λεωφορείο, ενώ στον Βόλο η οικογένεια ζει στο ενοίκιο.

Το ελληνικό σύστημα έχει τις δικές του κακοήθειες και μέριμνα για τους γονείς που ανεβαίνουν "Γολγοθά" δεν υπάρχει. Βοήθεια είχε η οικογένεια από την "Φλόγα” Μαγνησίας που προσέτρεξε άμεσα για να παραμείνει στον ξενώνα η μητέρα και ο πατέρας με το παιδί, αλλά για να συστήσει την ομάδα των γιατρών. Επίσης, δίνεται και οικονομική βοήθεια, στο μέτρο του δυνατού, γιατί τα περιστατικά είναι πολλά.

Ο Πάρης ζει με την μητέρα του στην Αθήνα και η οικογένεια δεν έχει πλέον ούτε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις. Η μεγάλη αυτή "μάχη" για την ζωή του Πάρη είναι πολυδάπανη και ένας μισθός δημοσίου υπαλλήλου δεν μπορεί να υποστηρίξει τα έξοδα. 
Η οικογένεια υποστηρίχθηκε από την ομάδα "Ένας για όλους και όλοι για έναν" Μία εθελοντική ομάδα με φιλανθρωπική δράση, που ίδρυσε η Αλέκα Κουτίνα. Και η ίδια κάνει έκκληση για την βοήθεια της οικογένειας. "Ένας άνθρωπος με δυο παιδιά και μάλιστα το ένα να δίνει τιτάνιο αγώνα ζωής, δεν μπορεί με έναν μισθό να ανταποκριθεί. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε τον Πάρη για να γυρίσει δυνατός", δήλωσε η κ. Κουτίνα.

Για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει ο τραπεζικός λογαριασμός είναι : GR21 0172 6120 0056 1210 4696 671 Τράπεζα Πειραιώς στο Όνομα Αλ……α Τα…..α.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου