Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Καραμανλής και Σαμαράς ξαναχτυπούν: Καρφιά κατά Μητσοτάκη για διεύρυνση και διάλογο με Τουρκία

Στις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή, στραμμένα όλα τα βλέματα. Η κοινή τους παρουσία γίνεται 3 εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές και το ηχηρό αποτέλεσμα της αποχής του 1.οοο.οοο πολιτών.Όλα τα βλέμματα θα είναι σήμερα στραμμένα στο Πολεμικό Μουσείο και στις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή, των δύο πρώην πρωθυπουργών που δεν παρεμβαίνουν συχνά, αλλά όταν το κάνουν είναι αιχμηροί και προκαλούν συζητήσεις.


Η κοινή τους παρουσία στην εκδήλωση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη γίνεται 3 εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές και το ηχηρό αποτέλεσμα της αποχής του 1.οοο.οοο πολιτών. Αλλά και τις γαλάζιες "γκρίνιες" που εκφράστηκαν για πρώτη φορά έντονα και με προβληματισμό για τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες θα δώσουν- όπως εκτιμάται- "τροφή" στις ομιλίες των δύο ανδρών, οι οποίοι είτε άμεσα είτε έμμεσα θα ασκήσουν κριτική τόσο για τα εσωτερικά της παράταξης όσο και για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.


 
 

Στο ακροατήριο οι θέσεις θα είναι "πιασμένες" από γαλάζιους βουλευτές και υπουργούς, οι οποίοι έχουν απαντήσει θετικά στην πρόσκληση. Το παρών θα δώσει όμως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και αρκετοί υπουργοί. Πολύ περισσότεροι θα είναι οι βουλευτές, κυρίως, όπως λένε οι πληροφορίες εκείνοι που καταψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο πρωθυπουργός αν και έχει λάβει πρόσκληση από τον εκδοτικό οίκο δεν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση. Άλλωστε, οι σχέσεις με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς βρίσκονται μάλλον σε χαμηλό βαρομετρικό -με τον Αντώνη Σαμαρά εδώ και αρκετούς μήνες- ενώ και με τον Κώστα Καραμανλή οι επικοινωνίες έχουν σχεδόν μηδενιστεί, μετά και την απόφαση του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές. Η κριτική που είχε ασκήσει άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός από τα Ανώγεια της Κρήτης Αύγουστο του 2022 για την υπόθεση των υποκλοπών, δεν είχε ηχήσει καλά στα αυτιά του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι ομιλίες

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά με τίτλο "Ελλάδα-Ευρώπη" θα ανοίξει τον κύκλο των ομιλητών για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Όπως τιτλοφορείται η πρώτη ομιλία δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα ασχοληθεί τόσο με τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της χώρας, το εκλογικό αποτέλεσμα και τις αιτίες που όπως ο ίδιος πιστεύει οδήγησαν την Νέα Δημοκρατία κάτω από τον πήχη του 33%, αλλά και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κρύψει ότι διαφωνεί με τον διάλογο που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με την Άγκυρα, αλλά και με την στροφή της Νέας Δημοκρατίας στο κέντρο. Καλή αφορμή, θα αποτελέσει και το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, με την Μαρί Λεπέν να επικρατεί στον πρώτο γύρων των προεδρικών εκλογών, και να ενισχύει το επιχείρημα του πρώην πρωθυπουργού για ανάγκη στροφής προς τα δεξιά και όχι προς το κέντρο.

Στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα σταθεί και ο Κώστας Καραμανλής, κάνοντας λόγο για απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος, με τους πολίτες να επιλέγουν πιο μικρά κόμματα, και τους κινδύνους που ελλοχεύει αυτή η πραγματικότητα. Ο πρώην πρωθυπουργός θα επιμείνει και στις διαφορές που μας χωρίζουν με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, τονίζοντας ότι η Αθήνα δεν πρέπει να ξεχνά να σημειώνει πως ο δρόμος τους προς την Ευρώπη περνάει μέσα από την Ελλάδα. Όσο για τα Ελληνοτουρκικά, η θέση του είναι γνωστή: παρά τις ήρεμες περιόδους οι βλέψεις της Τουρκίας, δεν αλλάζουν.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου