VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΚΥΣΕΑ: Κλείδωσε η προμήθεια των F-35 και των μη επανδρωμένων ελικοπτέρων S-100- Γιατί είναι σούπερ- όπλα



Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου
Η προμήθεια των σούπερ μαχητικών νέας γενιάς F-35 και των μη επανδρωμένων ελικοπτέρων S-100- είναι τα ελικόπτερα που συντονίζονται με τις νέες φρεγάτες- είναι οι κυριότερες αποφάσεις σήμερα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Σημειώνεται ότι η απόκτηση των F-35 θεωρείται ότι προσφέρει μεγάλο αβαντάζ στην Ελληνική Αεροπορία αφού είναι μαχητικά που δεν "πιάνουν" τα ραντάρ και ο οπλισμός τους είναι τελευταίας τεχνολογίας με πυραύλους αέρος- αέρος και κατευθυνόμενες βόμβες. Ταυτόχρονα μπορούν να πετάξουν με ασύλληπτες ταχύτητες.
Η Τουρκία ήταν συμπαραγωγός χώρα στα νέα γενιάς μαχητικά αεροσκάφη, αλλά η άρνησή της να παραδώσει τους ρώσικους πυραύλους που έχει προμηθευτεί (S-400) σε συνδυασμό με τις θέσεις που έχει υποστηρίξει ο Ταγίπ Ερντογάν στο μεσανατολικό, οδήγησαν τις ΗΠΑ να εκδιώξουν την Αγκυρα από το πρόγραμμα.

 
 



Τι είναι τα μη επανδρωμένα ελικόπτερα S 100



Τα μη επανδρωμένα ελικόπτερα S-100 είναι ένα όπλο που διαλειτουργεί με τις νέες φρεγάτες και θεωρούνται ένα πραγματικό "πολυεργαλείο" ,κατάλληλο για στρατιωτικές όσο και πολιτικές χρήσεις.



Τα ελικόπτερα S-100 μπορούν να πετάνε όλο το 24ωρο ακόμα και από πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες και έχουν εμβέλεια έως και 200 χιλιόμετρα. Οση ώρα πετάνε, μεταδίδουν στον πύργο ελέγχου εικόνες υψηλής ευκρίνειας, σε πραγματικό χρόνο.

Μέχρι στιγμής αυτό το όπλο το έχουν επιλέξει πάνω από 40 χώρες και το έχουν εντάξει στις ένοπλες δυνάμεις τους, μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ, αλλά και η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα ελικόπτερα όμως δεν θα έχουν μόνο στρατιωτική χρήση, καθώς μπορούν να αναλάβουν αποστολές όπως η παρακολούθηση των ρύπων που εκπέμπουν εμπορικά πλοία, ακόμα και η πυρόσβεση.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου