VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Νόμιμη για τον δρόμο η απίθανη RB17 από την Lanzante

Πώς θα σου φαινόταν να πηγαίνεις super market με το πιο εξωτικό hypercar των 1.200 ίππων; Πάντως να ξέρεις ότι η Lanzante ανακοίνωσε ότι θα κάνει νόμιμη για τον δρόμο την απίθανη RB17. Είπε κανείς "θα σας ειδοποιήσουμε";
Η Lanzante επιβεβαίωσε στο TopGear.com ότι σκοπεύει να καταστήσει το hypercar RB17 του Adrian Newey νόμιμο για τον δρόμο. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πετάγεσαι στο μπακάλη με ένα διαμάντι V10 της Cosworth 4,5 λίτρων και απόδοσης 1.000 ίππων που ενισχύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων.


Αυτό το απίθανο hypercar του Newey που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για να σπάει ρεκόρ γύρων σε πίστες και να ανακατέψει τα μέσα σας, σύντομα θα αφεθεί ελεύθερο να τρέχει στα λιβαδ.. ε σόρι στους δρόμους. Αλλά έχουμε μεγάλη περιέργεια τι θα γίνεται στα σαμαράκια.

"Μετά από ένα εξαιρετικό Φεστιβάλ ταχύτητας στο Goodwood, η βρετανική εταιρεία Lanzante, ειδική στην αυτοκινητοβιομηχανία, επιβεβαίωσε ότι θα εργαστεί για την οδική νομιμοποίηση του πρόσφατα ανακοινωθέντος Red Bull RB17", ανέφερε η εταιρεία.



"Οι πρώτοι πελάτες για το μοντέλο που προορίζεται μόνο για πίστα έχουν συνεργαστεί με τη Lanzante σχετικά με το πρόγραμμα μετατροπής σε νόμιμο για το δρόμο και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα για την ανάπτυξη των απαραίτητων αναβαθμίσεων που θα επιτρέψουν την οδήγηση σε δημόσιους δρόμους.

Η Lanzante θα συνεργαστεί στενά με τους ιδιοκτήτες για να αναπτύξει μια νόμιμη έκδοση της RB17 με κινητήρα V10, διασφαλίζοντας ότι το έργο θα παραμείνει πιστό στην αρχική περιγραφή του σχεδιασμού, επιτρέποντας βελτιστοποιημένες επιδόσεις στην πίστα, αλλά και χρήση στο δρόμο".


 
 




Αυτή η φίρμα έχει αρκετή εμπειρία στο να κάνει αυτοκίνητα επιδόσεων βελτιστοποιημένα για την πίστα, νόμιμα για κυκλοφορία στον δρόμο. Η πρώτη εξόρμηση της Lanzante στην οδική νομιμοποίηση ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, όταν, μετά την κατάκτηση των 24 ωρών του Le Mans με τη McLaren, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία μετέτρεψε ένα F1 GTR για χρήση στη βρετανική άσφαλτο.

Αργότερα ήρθαν οι οδικές εκδόσεις της P1 GTR και της Senna GTR, και στη συνέχεια πράγματα όπως η Pagani Zonda Revolucion, η Pagani Huayra R και από την περασμένη εβδομάδα, η Porsche 935.




Με κάθε RB17 να κοστίζει 6 εκατομμύρια ευρώ, η μετατροπή της Lanzante θα βρίσκεται κάπου μεταξύ 300.000 και 600.000 ευρώ, αν και αυτό είναι ένα πολύ πρόχειρο ποσό και η τελική τιμή θα εξαρτηθεί φυσικά από μια σειρά σημαντικών παραγόντων.

Πάντως αυτό που μας ενθουσιάζει ότι ότι ένα από τα πιο σπάνια, εξωτικά και ισχυρά αυτοκίνητα που κατασκεύασε ο μεγαλύτερος σχεδιαστής της F1 στον κόσμο σύντομα θα κυνηγάει μια θέση στάθμευσης κάπου στην... Κυψέλη.

topgeargreece.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου