VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Γρεβενά: 16η Πανελλήνια εξόρμηση ερασιτεχνών αστρονόμων στους Φιλιππαίους - (video)

Η 16η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων, πραγματοποιείται στους Φιλιππαίους Γρεβενών. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας και υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: παρατήρηση ουρανού με τηλεσκόπια. Ομιλίες και παρουσιάσεις από ειδικούς. Εργαστήρια και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Κλήρωση δώρων. Και γαστρονομικές γεύσεις από άγρια μανιτάρια.


«Επιλέγουμε αυτό το μέρος στα Γρεβενά γιατί έχει έναν από τους σκοτεινότερους ουρανούς σε όλη την Ελλάδα, έχει έρθει κόσμος από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουμε στήσει και ένα ηλιακό τηλεσκόπιο, όπου ο κόσμος παρατηρεί τον ήλιο», όπως ανέφερε ο Γιώργος Σιαμπανόπουλος, μέλος του Δ.Σ. συλλόγου αστρονόμων Δ.Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Τζήμκας, ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3: «Το βράδυ βλέπουμε ένα πολύ σκοτεινό ουρανό, που θα μπορούμε να θαυμάσουμε γαλαξίες, μακρινά αντικείμενα, νεφελώματα, πλανήτες. Ο ουρανός είναι μαγικός, μας έχει κάνει φανταστικές βραδιές».


 

 
Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου