VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Ιράν: Με "έξυπνη" βόμβα και όχι με πύραυλο δολοφονήθηκε ο Χανίγια - Την είχαν βάλει στον ξενώνα πριν δύο μήνες

Πώς εκτελέστηκε το σχέδιο εξόντωσης του Ισμαήλ Χανίγια - Η "σοφιστικέ", τηλεχειριζόμενη βόμβα, ο ξενώνας και η δολοφονία του 2020 που έχει πολλές ομοιότητες.Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με το πώς εκτελέστηκε το σχέδιο εξόντωσης του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια ενώ βρισκόταν στην Τεχεράνη.


Το σενάριο που ήθελε το κτίριο, που ελέγχεται και φυλάσσεται από τους Φρουρούς της Επανάστασης, στα βόρεια της πρωτεύουσας του Ιράν, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο ξενώνας που φιλοξενούσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη, να χτυπήθηκε από πύραυλο που είχε εκτοξευτεί από ισραηλινό μαχητικό ενώ εκείνο πετούσε εκτός ιρανικού εναέριου χώρου, χάνει έδαφος.


Η αμερικανική εφημερίδα New York Times αποκαλύπτει ότι ο Χανίγια δολοφονήθηκε από μία πολύ "σοφιστικέ" τηλεκατευθυνόμενη βόμβα την οποία οι δράστες της δολοφονίας του κατάφεραν να τοποθετήσουν μέσα στον ξενώνα της Τεχεράνης.


Η βόμβα αυτή που τελικά σκότωσε τον Χανίγια και τον προσωπικό του σωματοφύλακα, πυροδοτήθηκε από απόσταση. Στον ξενώνα που βρισκόταν ο Χανίγια τα ξημερώματα της Τετάρτης 31 Ιουλίου γίνονται μυστικές συναντήσεις ή φιλοξενούνται υψηλοί επισκέπτες του Ιράν.


Με την πυροδότηση της βόμβας, έσπασαν τζάμια και κατέρρευσε τμήμα του τοίχου, ενώ συνολικά το κτίριο υπέστη ζημιές που δεν είναι όμως σοβαρές. Αυτό υποδηλώνει ότι το κτίριο δεν δέχθηκε χτύπημα από πύραυλο.


 
 
Πώς τοποθετήθηκε η "έξυπνη" βόμβα - Πώς και πότε ενημερώθηκαν οι ΗΠΑ

Οι NYTimes επικαλούνται επτά αξιωματούχους από χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων είναι και δύο Ιρανοί, καθώς και δύο Αμερικανούς. Σύμφωνα με αυτές τις συνδυασμένες πηγές, η βόμβα είχε τοποθετηθεί εντός του κτιρίου πριν από περίπου δύο μήνες. Οι Ιρανοί που έχουν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές είναι, σύμφωνα με τους NYTimes, μέλη των Φρουρών της Επανάστασης. Οι άνδρες αυτοί έχουν πει ότι "η ακρίβεια του χτυπήματος θύμιζε το τηλεχειριζόμενο οπλοπολυβόλο που χρησιμοποίησε μια ομάδα της Μοσάντ για να σκοτώσει τον κορυφαίο Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ το 2020".

Επικαλούμενοι πέντε αξιωματούχους από τη Μέση Ανατολή, οι ΝΥΤimes αναφέρουν ότι "Ισραηλινοί, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, ενημέρωσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ και εκπροσώπους άλλων δυτικών κυβερνήσεων σχετικά με τις λεπτομέρειες της επιχείρησης αμέσως μετά την εκτέλεσή της".

Η εφημερίδα παραθέτει την άποψη "αρκετών Αμερικανών αξιωματούχων που έχουν ζητήσει να μιλήσουν ανώνυμα" και έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι υπεύθυνο για τη δολοφονία είναι το Ισραήλ.

Ο Χανίγια είχε φτάσει στην Τεχεράνη από τη Ντόχα του Κατάρ, όπου ζούσε εδώ και πολλά χρόνια, την Τρίτη 30 Ιουλίου.


Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να παραβρεθεί στην ορκωμοσία του νέου προέδρου του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου