VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Πώς να ξεχωρίσετε το φρέσκο ψάρι χωρίς να το πιάσετε με τα χέρια




Όταν επισκέπτεστε μια ψαραγορά ή μια ψαροταβέρνα, η επιλογή φρέσκου ψαριού είναι ζωτικής σημασίας για μια γευστική και ασφαλή γαστρονομική εμπειρία. Αν και το να πιάσετε το ψάρι με τα χέρια μπορεί να σας δώσει σημαντικές ενδείξεις για τη φρεσκάδα του, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το αξιολογήσετε οπτικά και οσφρηστικά. Ας δούμε πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε το φρέσκο ψάρι χωρίς να το αγγίξετε.


1. Μάτια

Τα μάτια ενός φρέσκου ψαριού πρέπει να είναι καθαρά, διαυγή και γεμάτα. Αν τα μάτια είναι θολά, βυθισμένα ή έχουν χάσει τη λάμψη τους, πιθανότατα το ψάρι δεν είναι φρέσκο.
2. Χρώμα και Λάμψη

Η επιφάνεια του ψαριού πρέπει να έχει λαμπερό και μεταλλικό χρώμα. Ένα φρέσκο ψάρι είναι γυαλιστερό και τα χρώματά του είναι ζωντανά. Αποφύγετε τα ψάρια με ματ ή θαμπή επιφάνεια.

 
 

3. Φυσική Εμφάνιση

Η σάρκα του φρέσκου ψαριού πρέπει να είναι σφριγηλή και να διατηρεί το σχήμα της. Το σώμα του ψαριού πρέπει να είναι άκαμπτο και να μην κρέμεται χαλαρά. Τα λέπια πρέπει να είναι ακέραια και να μην αποσπώνται εύκολα.

4. Βράγχια

Αν και δεν μπορείτε να τα αγγίξετε, μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά να σας δείξει τα βράγχια. Τα βράγχια ενός φρέσκου ψαριού είναι λαμπερά κόκκινα ή ροζ και δεν έχουν δυσάρεστη οσμή. Αν τα βράγχια είναι γκρίζα ή καφέ και έχουν έντονη οσμή, το ψάρι δεν είναι φρέσκο.
5. Οσμή

Η οσμή είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους τρόπους για να κρίνετε τη φρεσκάδα του ψαριού. Ένα φρέσκο ψάρι έχει μια ήπια, θαλασσινή μυρωδιά, που θυμίζει αλμυρό νερό. Αν το ψάρι μυρίζει έντονα ή έχει δυσάρεστη οσμή, καλύτερα να το αποφύγετε.
6. Φυσική Θέση

Το φρέσκο ψάρι συχνά διατηρεί τη φυσική του θέση και δεν είναι πολύ χαλαρό ή κυρτό. Αν το σώμα του ψαριού δείχνει καμπύλο ή πολύ εύκαμπτο, πιθανόν να μην είναι φρέσκο.
7. Χείλη και Δόντια

Αν έχετε τη δυνατότητα να δείτε το στόμα του ψαριού, τα χείλη και τα δόντια του πρέπει να είναι καθαρά και λευκά. Τα κιτρινισμένα ή γκρίζα χείλη είναι ένδειξη ότι το ψάρι είναι παλιό.

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου