VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Μοντέλο Βενετίας εφαρμόζει η κυβέρνηση για τον υπερτουρισμό στα νησιά: Πρώτα στη Σαντορίνη, ακολουθεί η Μύκονος



Σε πρώτη φάση θα ανέβει το τέλος αποβίβασης επισκεπτών κρουαζιέρας στη Σαντορίνη στα 10-15 ευρώ - Το μέτρο θα εφαρμοστεί και στη Μύκονο

Μοντέλο Βενετίας εξετάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς κρουαζιέρας, με σκοπό την αποσυμφόρηση από τον υπερπληθυσμό, που έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζει την εμπειρία των τουριστών κατά την επίσκεψή τους, αλλά και να επιβαρύνει τις τοπικές κοινωνίες.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα από το τουριστικό ρεύμα, αναμένονται παρεμβάσεις για την κρουαζιέρα σε πρώτη φάση στη Σαντορίνη. Θα ανέβει η τιμή αποβίβασης στο νησί ενώ σε δεύτερη φάση -πιθανόν έως το τέλος του έτους- το μέτρο θα εφαρμοστεί και στη Μύκονο.


 
 

Όπως ανέφερε τουρίστας για τη Σαντορίνη: "Χρειάστηκε να περιμένουμε μία ώρα από τη στιγμή που κατεβήκαμε από το κρουαζιερόπλοιο για να ανέβουμε στο τελεφερίκ και τρεις ώρες στην επιστροφή".


Εξετάζονται πολιτικές αυξήσεις χρεώσεων σε συγκεκριμένα λιμάνια, αφού σήμερα βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εναλλακτικά μοντέλα διοίκησης των λιμένων, καθώς και ψηφιακά εργαλεία διαχείρισης στόλου. Μέτρα τα οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην διευθέτηση της αυξανόμενης ζήτησης.






Σήμερα η οριζόντια τιμή που ισχύει για κάθε επιβάτη κρουαζιέρας που αποβιβάζεται σε νησιά, είναι τα 2 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το τέλος αποβίβασης επισκεπτών κρουαζιέρας να ανέλθει στα 10-15 ευρώ. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν πρώτα στη Σαντορίνη στην οποία οι ημερήσιες επισκέψεις μπορεί να αγγίξουν κάποιες φορές και τις 14.000, ενώ θα επεκταθούν και σε άλλους προορισμούς.

Όπως δήλωσε ο Αντώνης Παγώνης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης: "Θεωρούμε ότι πρέπει να λειτουργήσει άμεσα το berth location, ο περιορισμός ατόμων να είναι στα 8.000 άτομα όπως προβλέπει το λιμενικό Ταμείο Θήρας και όλο αυτό θα υπάρξει μία καλύτερη οργάνωση και ένα time slots το οποίο θα είναι πιο εύρυθμη η λειτουργία για την κρουαζιέρα και τον μόνιμο κάτοικο και τον επισκέπτη".

Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες έρχονται στη χώρα μας με κρουαζιερόπλοια, πολλές φορές με σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Όλα αυτά τα δεδομένα συνυπολογίζονται για τις όποιες προωθούμενες αποφάσεις.

Εκτός από τις βιώσιμες λύσεις στις αυξημένες τουριστικές ροές κρουαζιέρας, στόχος είναι και η βελτίωση υποδομών στους προορισμούς κρουαζιέρας.



 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου