ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση μετά τη νέα φωτιά στην Αττική - Ετοιμάζει γραμμή άμυνας μαζί με το πακέτο της ΔΕΘ

Το κλίμα, σε κάθε περίπτωση, είναι βαρύ σε επικοινωνιακό και πολιτικό επίπεδο, με την επιχείρηση "διαχείριση της ζημιάς" μετά τις φωτιές να βρίσκεται σε εξέλιξη.Σε δίνη αντιπολιτευτικών βολών, οι οποίες συνοδεύονται από τα πολλά ερωτήματα των κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού το εφιαλτικό διήμερο της 11ης και 12ης Αυγούστου βρίσκεται η κυβέρνηση.


Οι εικόνες της οικολογικής καταστροφής ως ακόμη ένα βαρύ αποτύπωμα στο ανάγλυφο του Λεκανοπεδίου, που προστίθενται στις καμένες εκτάσεις των προηγούμενων ετών, ο θάνατος μιας γυναίκας, η οποία βρέθηκε απανθρακωμένη σε βιοτεχνία που είχε παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα στο Πάτημα Χαλανδρίου και οι ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις συνθέτουν το μαύρο σκηνικό της επόμενης ημέρας.


Όπως αναφέρει το capital.gr, το "γαλάζιο" στρατόπεδο, μέσα από συσκέψεις και δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών, επιχειρεί να λειάνει τις γωνίες που οδήγησαν τη φωτιά να καίει μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, με τα κόμματα αριστερά και δεξιά της Νέας Δημοκρατίας να δίνουν ραντεβού εντός του Κοινοβουλίου, προκειμένου να συνεχίσουν τον κύκλο της αποδόμησης στοιχείων και επιχειρημάτων που προτάσσει και θα συνεχίσει να προτάσσει η κυβέρνηση.
 
 


Πυρ κατά βούληση

Τα αντιπολιτευτικά βέλη για αβελτηρία στην αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων, που κατέστρεψαν μεγάλα τμήματα εκτάσεων στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής, δεν λένε να κοπάσουν πέντε εικοσιτετράωρα μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και έφτασε στις παρυφές των προαστίων της Αθήνας. Οι αιχμές για το επιτελικό κράτος και τα αιτήματα για παραίτηση του αρμόδιου υπουργού, Βασίλη Κικίλια, πολλαπλασιάζονται, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να ορθώσει αναχώματα στην κατακεραύνωση της στρατηγικής της, όπως έγινε σαφές με το πέρας της διευρυμένης σύσκεψης στο κτίριο "Φάρος" της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον πρωθυπουργό.

Το κλίμα, σε κάθε περίπτωση, είναι βαρύ σε επικοινωνιακό και πολιτικό επίπεδο, με την επιχείρηση "διαχείριση της ζημιάς" να βρίσκεται σε εξέλιξη και να περιλαμβάνει αναφορές για ικανοποίηση όσον αφορά τους χειρισμούς στο πεδίο και για τον βελτιωμένο βαθμό συντονισμού των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στη διαχείριση της σφοδρής κατάστασης.

"Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες. Δεν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει εφέτος στην Πολιτική Προστασία", σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι κορμοί των καμένων δέντρων κάπνιζαν ακόμη.

Με τη συγκεκριμένη αναφορά, μάλιστα, ο πρωθυπουργός έδωσε στήριξη στον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια, την αποπομπή του οποίου ζήτησε, από την πρώτη στιγμή, η αντιπολίτευση. Όπως σχολιάζουν, άλλωστε, παρατηρητές, τυχόν απομάκρυνση του υπουργού (ιδιαίτερα τις ημέρες που ακολούθησαν ή θα ακολουθήσουν) θα συμπαρέσυρε μαζί της το κεντρικό κυβερνητικό αφήγημα περί των βημάτων που έχουν πραγματοποιηθεί στην Πολιτική Προστασία.
Οι γραμμές άμυνας

"Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κυβέρνηση θα ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, μόλις περάσει η ένταση και η πίεση από τις πυρκαγιές του Αυγούστου και η αντιπυρική περίοδος βαίνει προς το τέλος της, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί και ο σχετικός απολογισμός. Συζήτηση η οποία θα γίνει επί τη βάσει στοιχείων και πραγματικών δεδομένων και όχι με πολιτικά τσιτάτα".

Με αυτό τον τρόπο απαντούσαν πηγές, στον απόηχο του αιτήματος Ανδρουλάκη για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, οι γραμμές άμυνας ή και αντεπίθεσης στις βολές της αντιπολίτευσης για "αποκλειστικές ευθύνες του πρωθυπουργού όσον αφορά το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης" ήδη έχουν ορθωθεί.

Σύμφωνα με τη γαλάζια επιχειρηματολογία, που θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν και τονμπούσουλα για τη μάχη της Ολομέλειας:

- Εφέτος η χώρα διαθέτει 17.500 πυροσβέστες, πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις ακόμη 700 δασοπυροσβεστών και αυξήθηκαν οι μονάδες των δασοκομάντος από 6 σε 16.

- Η Πυροσβεστική από την 1η Μαΐου έχει αντιμετωπίσει 3.543 ενάρξεις αγροτοδασικών πυρκαγιών, ενώ την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο πέρυσι αντιμετώπισε 2.344 ενάρξεις πυρκαγιών. Δηλαδή, 50% περισσότερες το 2024 σε σχέση με το 2023 στο ίδιο χρονικό διάστημα. "Όλες αυτές οι πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από τον ίδιο μηχανισμό πολιτικής προστασίας που κάποιοι μέσα σε λίγες ώρες έσπευσαν να απαξιώσουν", σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

- Εφαρμόστηκε το πρόγραμμα Antinero, ύψους 321 εκατομμυρίων ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης τρέχει το πρόγραμμα "ΑΙΓΙΣ", 25 drones επιτηρούν όλο το 24ωρο τους ορεινούς όγκους της Αττικής, τις δασικές και τις ημιαστικές περιοχές, ενώ ελικόπτερα πραγματοποιούν έμφορτες περιπολίες.

"Κάθε χρόνο οφείλουμε ως Πολιτεία να βελτιωνόμαστε και να παίρνουμε μαθήματα από τη μία περίοδο στην επόμενη. Οι εκ του ασφαλούς κριτές και οι κάθε λογής πρόθυμοι να κουνήσουν το δάχτυλο τη στιγμή της μάχης, που έχουν μάθει να αντιπολιτεύονται χωρίς καμία συγκεκριμένη αντιπρόταση, είναι βαθύτατα επιζήμιοι στην κοινή μας προσπάθεια", επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Και στο... βάθος Βελλίδειο

Σε χρόνο παράλληλο με τα απανωτά πυρά της αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές ευθύνες, που οδήγησαν σε μια "αθωράκιστη Αττική", το Μέγαρο Μαξίμου εισέρχεται σταδιακά σε ρυθμούς Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση και ανάλυση του πολιτικού και οικονομικού σχεδίου για τους επόμενους δώδεκα μήνες, με επίκεντρο την καθημερινότητα, θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό συστατικό στοιχείο της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης". Έχοντας ως σταθερό σημείο αναφοράς τη δημοσιονομική ισορροπία, οι παρεμβάσεις που αναμένεται να συμπεριληφθούν στην πρωθυπουργική ομιλία θα εκτείνονται σε ένα τρίγωνο.

Ένα τρίγωνο που θα ξεκινάει από την αντιμετώπιση του στεγαστικού, με κινήσεις όπως:

- Η επέκταση του προγράμματος "Σπίτι μου", με επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
- Τα κίνητρα για μακροχρόνιες μισθώσεις.
- Οι αυξημένες επιδοτήσεις για ανακαίνιση κλειστών ακινήτων.
- Τα αντικίνητρα για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Στο μέτωπο του δημογραφικού, αναμένεται ότι θα πρωταγωνιστήσει ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου της επιδοματικής πολιτικής, με αύξηση επιδομάτων για οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά και επέκταση των προνομιών που σήμερα ισχύουν για τους πολύτεκνους και στους τρίτεκνους. Όσον αφορά τη φορολογική πολιτική, η κυβερνητική στρατηγική θα περιλαμβάνει την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών, τις αυξήσεις σε συντάξεις, καθώς και την περαιτέρω στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, που δεν λαμβάνουν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου