VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Ιμάν Κελίφ: Η "χρυσή" μποξέρ μηνύει Μασκ και Ρόουλινγκ για διαδικτυακό bullying - Οι αναρτήσεις που την έκαναν έξαλλη

Η Αλγερινή πυγμάχος κατήγγειλε διαδικτυακό bullying σε βάρος της και προχωρά σε μηνύσεις σε βάρος του 'Ελον Μασκ και της συγγραφέας του Χάρι ΠότερΜετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ περνάει στην αντεπίθεση για το διαδικτυακό bullying που υπέστη κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και προχώρησε σε μηνύσεις, τόσο στον μεγιστάνα της Tesla, Έλον Μασκ, και στη συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζέι Κέι Ρόουλινγκ, μεταξύ άλλων.


Εξάλλου, από το στόχαστρο της δικαιοσύνης δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις αναφορές του δικηγόρου της πυγμάχου.


Να υπενθυμίσουμε ότι η Κελίφ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά των γυναικών στην πυγμαχία μικρών βαρών στο Παρίσι την Παρασκευή 9 Αυγούστου, και έγινε η πρώτη γυναίκα της Αλγερίας που κέρδισε ποτέ χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία στους Αγώνες.



 
 

Ωστόσο, οι επιδόσεις της αμαυρώθηκαν από μια διαμάχη σχετικά με το φύλο της, όταν η 25χρονη αποκλείστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, αφού φέρεται να απέτυχε στο τεστ καταλληλότητας φύλου.

Η IBA, η οποία αποβλήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) λόγω οικονομικών προβλημάτων και διαφθοράς, δεν έχει παράσχει καμία απόδειξη για τα ευρήματά της και η ΔΟΕ επέτρεψε στην Κελίφ να αγωνιστεί κανονικά.

Η μήνυση της Κελίφ κατατέθηκε την Παρασκευή σε ειδική μονάδα της εισαγγελίας του Παρισιού για την καταπολέμηση της διαδικτυακής ρητορικής μίσους, με την κατηγορία της "επιβαρυμένης διαδικτυακής παρενόχλησης" με στόχο την 25χρονη αθλήτρια, δήλωσε ο δικηγόρος Ναμπίλ Μπουντ. Σε ανακοίνωσή του, την χαρακτήρισε ως "μισογυνιστική, ρατσιστική και σεξιστική εκστρατεία" κατά της πυγμάχου.


Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο συνήγορος της Αλγερινής αθλήτριας, Ναμπίλ Μπούντι, μιλώντας στο περιοδικό "Variety" η Κελίφ θα δώσει έναν άλλο αγώνα, προκειμένου να μπορέσει να "καθαρίσει" το όνομα και τη φήμη της. Η Κελίφ αντιμετώπισε ένα πρωτοφανές κύμα bullying και ρατσισμού από κόσμο στα social media και το Διαδίκτυο, ανέφερε ο δικηγόρος της πυγμάχου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μπουντί, μηνύσεις θα ασκηθούν, μεταξύ άλλων, και στον μεγιστάνα επιχειρηματία της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, αλλά και την εκατομμυριούχο συγγραφέα του "Χάρι Πότερ", Τζέι Κέι Ρόουλινγκ.
"Θα μπορούσε μια φωτογραφία να συνοψίσει καλύτερα το κίνημα των σύγχρονων αντρών μας. Το ανόητο χαμόγελο ενός άνδρα που γνωρίζει ότι προστατεύεται από ένα μισογύνικο καθεστώς που απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας που μόλις έχει δεχθεί μια γροθιά στο κεφάλι και οι φιλοδοξίες της οποίας μόλις συνετρίβησαν" είχε γράψει στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η Τζέι Κέι Ρόουλινγκ, ποστάροντας μία φωτογραφία της Κελίφ.


Ανάλογη ήταν η στάση και του ιδιοκτήτη της Tesla και του 'X" Έλον Μασκ που είχε αναδημοσιεύσει ανάρτηση για την Κελίφ που ανέφερε: Οι άντρες δεν έχουν θέση στα γυναικεία αθλήματα", σχολιάζοντας με τη σειρά του: "Απολύτως".

Όσο για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μπουντί ανέφερε: "Ο Τραμπ έκανε ανάρτηση στο X, οπότε είτε κατονομάζεται στη μήνυσή μας είτε όχι, αναπόφευκτα θα εξεταστεί ως μέρος της δίωξης".

Όπως ανέφερε, αν και η μήνυση αναφέρει ονόματα, "αυτό που ζητάμε είναι η εισαγγελία να ερευνήσει όχι μόνο αυτούς τους ανθρώπους αλλά όποιον άλλον κρίνει απαραίτητο. Αν η υπόθεση πάει στο δικαστήριο, θα δικαστούν".
Ιμάνι Κελίφ: Ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ, γίνεται μόνο πιο δυνατός

Από την πλευρά της η Κελίφ είχε δηλώσει μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου: "Όσον αφορά το αν προκρίθηκα ή όχι, αν είμαι γυναίκα ή όχι, έχω κάνει πολλές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Έχω όλα τα προσόντα για να λάβω μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι μια γυναίκα όπως κάθε άλλη γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα, έζησα ως γυναίκα, αγωνίστηκα ως γυναίκα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Οι επικριτές μου, έτσι τους αποκαλώ είναι εχθροί της επιτυχίας μου. Μετά τις επιθέσεις που δέχτηκα η νίκη μου έχει μεγαλύτερη αξία".


"Η τιμή μου είναι άθικτη τώρα. Οι επιθέσεις που δέχτηκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν άσχημες και δεν έχουν νόημα και επηρεάζουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και νομίζω ότι τώρα ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων έχει αλλάξει. Όσον αφορά την Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΙΒΑ), από το 2018 αγωνίζομαι κάτω από την ομπρέλα της. Με γνωρίζουν πολύ καλά, ξέρουν τι είμαι ικανή να κάνω, ξέρουν πώς έχω εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα δεν με αναγνωρίζουν πια. Με μισούν και δεν ξέρω γιατί. Τους στέλνω ένα και μοναδικό μήνυμα: με αυτό το χρυσό μετάλλιο, η αξιοπρέπειά μου, η τιμή μου είναι πάνω από όλα" είχε αναφέρει.

Και με ανάρτησή της στο Instagram είχε σημειώσει προϊδεάζοντας για τον δικαστικό αγώνα και τις μηνύσεις που θα ακολουθούσαν: "Aπό τα όνειρα στην πραγματικότητα, το ταξίδι είναι χρυσό. Είμαι περήφανη που βρίσκομαι στην κορυφή για τη χώρα μου και για όσους πίστεψαν. Ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ, γίνεται μόνο πιο δυνατός".

 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου