VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Προς νέο σφυρί η διώροφη κατοικία στο Ν. Φάληρο - Η άνοδος και η πτώση του επιχειρηματία



Το εν λόγω σφυρί δεν είναι το μόνο που αναμένεται να χτυπήσει για την οικογένεια Εμφιετζόγλου καθώς στις 20 Νοεμβρίου 2024 έχει προγραμματιστεί νέος πλειστηριασµός για το ακίνητο-µουσείο στο Μαρούσι.

Σε νέο σφυρί, με αυξημένη την τιμή πρώτης προσφοράς, οδηγείται η διώροφη κατοικία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στο Νέο Φάληρο.


Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιανουαρίου 2025, με επισπεύδουσα την Cepal, εκτός και εάν μέχρι τότε μεσολαβήσει κάποια προσπάθεια αναστολής. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο είχαν προγραμματιστεί πλειστηριασμοί αρχικά για τις 28 Ιουνίου 2023 και αργότερα για την 1η Νοεμβρίου 2023, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η διαδικασία τέθηκε σε αναστολή.


Μια διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους πλειστηριασμούς αφορά την τιμή εκκίνησης, η οποία έχει αυξηθεί στις 729 χιλ. ευρώ, από 681 χιλ. ευρώ.


Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα την πλήρη κυριότητα 100/00 ενός οικοπέδου, μετά των επ’ αυτού κτισμάτων, ανεγερθέντων ή και ανεγερθησομένων και μετά πάντων εν γένει των συστατικών, παραρτημάτων, παρακολουθημάτων και προσαυξημάτων του, το οποίο είναι άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο, βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης της περιφέρειας του Δήμου Πειραιά, στην περιοχή Νέο Φάληρο και επί της διασταυρώσεως των οδών Καραϊσκάκη και Λεωφ. Ειρήνης, εκτάσεως του οικοπέδου 466,65 τ.μ. και κατά το κτηματολογικό φύλλο 454 τ.μ.

Όπως σημειώνεται, επί του άνω οικοπέδου υπήρχε παλαιά οικία, η οποία με προσθήκη κατέστη διώροφη οικοδομή με υπόγειο, με συνολική επιφάνεια διαμορφωμένων χώρων με κύρια χρήση 292,88 τ.μ. περίπου και με βοηθητική χρήση 106,50 τ.μ. περίπου, αποτελούμενη από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, των ορόφων της επικοινωνούντων με κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα. Επίσης στον περιβάλλοντα χώρο του ως άνω οικοπέδου έχουν συσταθεί τρεις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτου, με επιφάνεια 12,50 τ.μ. εκάστης.

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, βάσει παλαιότερης τεχνικής έκθεσης επί του οικοπέδου υφίσταται διώροφη κατοικία με υπόγειο η οποία αποτελείται από:

 
 

- υπόγειο επιφάνειας 106,50 τ.μ. αποτελούμενο από βοηθητικούς χώρους
- ισόγειο επιφάνειας 197,20 τ.μ., το οποίο αποτελείται από είσοδο, γραφείο, μία μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων - εκδηλώσεων και εσωτερικό κλιμακοστάσιο με ανελκυστήρα
- Α’ όροφο επιφάνειας 65,68 τ.μ., ο οποίος αποτελείται από χώρο κυλικείου και εσωτερικό κλιμακοστάσιο με ανελκυστήρα.
Το κτίριο εκτιμάται ότι κατασκευάσθηκε πριν το 1940, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι διατηρητέο. Στο ακίνητο υπάρχει υπόλοιπο δόμησης 1.137,07 τ.μ. το οποίο αντιστοιχεί σε 379,02 τ.μ. και υπόλοιπο κάλυψης 82,79 τ.μ.

Τα άλλα σφυριά

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σφυρί δεν είναι το μόνο που αναμένεται να χτυπήσει για την οικογένεια Εμφιετζόγλου το επόμενο διάστημα, καθώς για τις 20 Νοεμβρίου 2024 έχει προγραμματιστεί -εάν δεν υπάρξει νέα προσπάθεια αναστολής- ένας νέος πλειστηριασµός για το ακίνητο-µουσείο του Πρόδροµου Εµφιετζόγλου στα Ανάβρυτα, στο Μαρούσι. Πρόκειται, συγκεκριµένα, για µια έκταση 49.202,94 τ.µ., όπου υφίσταται ειδικό πολυτελές κτιριακό συγκρότηµα, αποτελούµενο από επιµέρους πολιτιστικά κτίρια µε εκθεσιακούς χώρους - εκθετήρια έργων τέχνης και εικαστικών έργων, µονοκατοικία-βίλα, γραφεία, βοηθητικά κτίσµατα, εγκαταστάσεις, συνολικής επιφάνειας 4.035,06 τ.µ.

Η οικογένεια Εμφιετζόγλου βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Υπενθυμίζεται ότι έχει αλλάξει χέρια το ακίνητο της κόρης του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, Μελίνας, στην Κηφισιά, που κατακυρώθηκε με ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, στα 2.900.001 ευρώ. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για το ακίνητο της εταιρείας Ελληνικά Σωληνουργεία, μια έκταση 450 στρεμμάτων περίπου στη θέση Γλύφα Δροσιάς κοντά στη Χαλκίδα, που κατακυρώθηκε και αυτή με ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, στα 5.510.001 ευρώ.

Η Ελληνικά Σωληνουργεία ιδρύθηκε από την οικογένεια Τσαούσογλου, αλλά το 1994 πέρασε στα χέρια της Μηχανικής του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Αν και κατέγραφε ικανοποιητικές πωλήσεις, τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης οδήγησαν τόσο τη Μηχανική όσο και την Ελληνικά Σωληνουργεία σε δεινή θέση και οικονομικό αδιέξοδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπει οριστικό λουκέτο.

Με σφυρί έχουν απειληθεί και κατοικίες της οικογένειας Εμφιετζόγλου στη Μύκονο, ωστόσο οι συγκεκριμένοι πλειστηριασμοί έχουν ανασταλεί.

Η άνοδος και η πτώση

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου κατάγεται από τη Νεάπολη της Καππαδοκίας, γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο Πειραιά και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου και δίδαξε για 5 χρόνια στατική και σιδηρές κατασκευές, ως βοηθός καθηγητή.

Ίδρυσε τη Μηχανική το 1974, με την εταιρεία να καταφέρνει όχι μόνο να καθιερωθεί ως μία εκ των σημαντικών και πλέον σύγχρονων κατασκευαστικών εταιρειών στον κλάδο, αλλά και να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο σε όλο το φάσμα της κατασκευής έργων υποδομής της χώρας. Η Μηχανική δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Αίγυπτο στους τομείς των κατασκευών, της ανάπτυξης ακινήτων, της βιομηχανίας και της ενέργειας. Στην Ελλάδα, η Μηχανική έχει διακριθεί για μια σειρά από εξειδικευμένα και πολύπλοκα κατασκευαστικά έργα, έχοντας κατασκευάσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες έργα που αφορούσαν οικισμούς, κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους, μεγάλες γέφυρες και σήραγγες, αεροδρόμια και λιμάνια, και έφτασε να είναι μία εκ των τριών μεγαλύτερων κατασκευαστικών ελληνικών εταιρειών.

Το 1990 η Μηχανική ήταν η δεύτερη εργοληπτική επιχείρηση που εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το 1994 εξαγόρασε την εταιρεία Eλληνικά Σωληνουργεία A.E., το 1997 τη Βαλκάν Εξπόρτ Α.Ε. και το 2000 ποσοστό της Μάρμαρα Καβάλας A.E.

Ωστόσο, από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Το 2015, η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ από τότε βρίσκεται σε έναν κλοιό αιτήσεων πτώχευσης από πιστωτές και στη δίνη των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι το 2018 αποφασίστηκε και η διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χρηματιστήριο. Όπως είχε ανακοινώσει τότε η εταιρεία, "η εταιρεία Μηχανική Α.Ε. θα ήθελε να ενημερώσει το Χρηματιστήριο Αθηνών ότι καθίσταται ανέφικτη η ικανοποίηση των απαιτούμενων προϋποθέσεων προκειμένου για την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών μας για τα επόμενα δύο έτη λόγω της προσπάθειας ρυθμίσεως των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας προς τις τράπεζες αλλά και προς τους προμηθευτές. Είναι γεγονός ότι η εταιρεία μας θα εξακολουθήσει την διαδικασία εξυγίανσης των οικονομικών της στοιχείων, δεδομένου αφενός ότι εξακολουθεί να έχει παρουσία σε σημαντικά κατασκευαστικά έργα και αφετέρου λόγω της σταδιακής εξοφλήσεως των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεών της, μέσω διακανονισμών που έχουν επιβληθεί από τις γενικότερες συνθήκες της οικονομίας".

Αν και τα τελευταία χρόνια η Μηχανική έχει χάσει το εργοληπτικό της πτυχίο, η εταιρεία έχει αποφύγει το λουκέτο, ενώ ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου δεν εγκατέλειψε τις κατασκευές.

Το 2021, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ίδρυσε και τέθηκε επικεφαλής στο πολιτικό κόμμα "Πατριωτική Ένωση - Πρόδρομος Εμφιετζόγλου”, του οποίου ο σκοπός ήταν η ένωση όλων των Πατριωτικών Δυνάμεων προς όφελος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Το 2023, το κόμμα μετονομάστηκε σε "Πατριώτες – Προδρόμος Εμφιετζόγλου”.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου