VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Αλέν Ντελόν: Όταν η Ferrari του πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ



Ο Αλέν Ντελόν ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς μπον βιβέρ του παγκόσμιου κινηματογράφου και η Ferrari του είχε πιάσει κάποτε ρεκόρ τιμής σε δημοπρασία.O Αλέν Ντελόν ως σύμβολο του jet set της δεκαετίας του 1960 και του 1970 δεν θα μπορούσε να μην έχει συνδέσει το όνομά του με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές Ferrari εκείνης της εποχής. Εξάλλου οι φωτογραφίες του με την Jane Fonda αλλά και τη Shirley MacLaine εκείνη την εποχή σε μια Ferrari 250 GT Spider είναι ακόμη και σήμερα διάσημες και απολύτως χαρακτηριστικές.



Αρκετά χρόνια μετά την αποχώρησή του από τα βαριά φώτα της δημοσιότητας, η φωτογραφία αυτή επανήλθε στην επικαιρότητα με μια περίεργη μια ιστορία που προέκυψε. Ένα από αυτά που ονομάζονται barn find στην εποχή των influencers, δηλαδή μια αποκάλυψη ενός εγκαταλελειμμένου γκαράζ στην Γαλλία με δεκάδες αυτοκίνητα, περιλάμβανε και μια Ferrari 250 GT SWB California του 1961, του Γάλλου ηθοποιού.

Ένα αυτοκίνητο που στην δημοπρασία που ακολούθησε τα εντυπωσιακά ευρήματα, σημείωσε τιμή πώλησης άνω των 16.000.000 ευρώ, ποσό ρεκόρ εκείνη την εποχή. Η συλλογή δεν είχε άλλα αυτοκίνητα του Αλέν Ντελόν, αλλά δεν χρειάζονταν κιόλας εδώ που τα λέμε.

 
 

 
 


Σε αυτή την κατάσταση βρέθηκε η Ferrari 250 GT SWB του Alain Delon, δίπλα σε μια επίσης σπάνια Maserati από την συλλογή του Roger Baillon.

Ανήκε σε έναν επιχειρηματία στο χώρο των μεταφορών, τον Roger Baillon. O Baillon είχε κάνει μεγάλη περιουσία μεταπολεμικά στην Γαλλία και ήταν λάτρης των αυτοκινήτων, αγοράζοντας πολλά από αυτά με σκοπό να φτιάξει ένα ιδιωτικό μουσείο.

Η επιχείρησή του ωστόσο άρχισε να φθίνει τη δεκαετία του 1970, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πουλήσει ορισμένα από αυτά. Ωστόσο πολλά χρόνια αργότερα σε μια παρατημένη έπαυλη στην Γαλλία προέκυψε πως δεν είχε πουλήσει μεγάλο μέρος της συλλογής του.


Μεταξύ αυτών ήταν και η Ferrari 250 GT SWB που κάποτε ανήκε στον Αλέν Ντελόν και όπως καταλαβαίνει κανείς στη δημοπρασία που διοργάνωσε το 2015 ο οίκος Artcurial το αυτοκίνητο που είχε περάσει από τα χέρια του Γάλλου ήταν το "ιερό δισκοπότηρο".

topgeargreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου