VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτές είναι οι 6 τροφές που μας "γερνάνε" πιο γρήγορα - Τι να αποφεύγουμε



Τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας, όπως τα τηγανητά, τα επεξεργασμένα κρέατα και η ζάχαρη, αυξάνουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών.
Δύο από τις αιτίες που μας οδηγούν σε πρόωρη γήρανση είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η κακή διατροφή. Τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας, όπως τα τηγανητά, τα επεξεργασμένα κρέατα και η ζάχαρη, αυξάνουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών στο σώμα, προκαλώντας βλάβη στα κύτταρα και επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.


Η βιολογική γήρανση συνεπάγεται τη σταδιακή επιδείνωση των λειτουργιών σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο, η οποία μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής. Αυτά είναι σύμφωνα με τους ειδικούς τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε:

1. Ζάχαρη και επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως το λευκό ψωμί, τα γλυκά και τα αναψυκτικά με ζάχαρη επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Η κατανάλωση αυτών των τροφών ειδικότερα επιταχύνει μια διαδικασία κατά την οποία η ζάχαρη συνδέεται με τις πρωτεΐνες στο δέρμα και τις καθιστά λιγότερο ελαστικές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων και τη χαλάρωση του δέρματος.


 
 

Τι να κάνετε: Μειώστε την κατανάλωση επεξεργασμένων γλυκών και επιλέξτε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως ολικής άλεσης δημητριακά, λαχανικά και φρούτα.
2. Τηγανητά

Τα τηγανητά φαγητά, πλούσια σε τρανς λιπαρά, επιβαρύνουν την καρδιακή υγεία και επηρεάζουν το δέρμα. Τα τρανς λιπαρά ενισχύουν την οξείδωση και τη φλεγμονή στο σώμα, γεγονός που επιταχύνει τη γήρανση και επηρεάζει την υγεία του δέρματος.

Τι να επιλέξουμε: Επιλέξτε τρόφιμα ψητά, βραστά ή στον ατμό και αποφύγετε τα έτοιμα προϊόντα.
3. Επεξεργασμένο κρέας

Το επεξεργασμένο κρέας, όπως τα λουκάνικα, το μπέικον και τα αλλαντικά, περιέχει υψηλά επίπεδα νατρίου, νιτρικών αλάτων και συντηρητικών. Αυτά τα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και να επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος, ενώ συνδέονται επίσης με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τι να διαλέξουμε: Προτιμήστε φρέσκο, άπαχο κρέας ή φυτικές εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης όπως όσπρια και ξηρούς καρπούς.
4. Αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα και το δέρμα, ενώ επιβαρύνει το ήπαρ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Η αφυδάτωση μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος, οδηγώντας σε πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

Πώς να το αποφύγετε: Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ και πίνετε άφθονο νερό για να διατηρήσετε το δέρμα ενυδατωμένο.
5. Αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, οδηγώντας σε πρήξιμο και χαλάρωση του δέρματος. Η υψηλή πρόσληψη νατρίου αυξάνει επίσης τον κίνδυνο υπέρτασης, που σχετίζεται με την επιτάχυνση της γήρανσης των αρτηριών.

Τι να κάνουμε: Μειώστε το αλάτι στα γεύματά σας και προτιμήστε μπαχαρικά και βότανα για να δώσετε γεύση στο φαγητό.
6. Καφές

Παρόλο που η καφεΐνη σε μέτριες ποσότητες έχει οφέλη, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, η οποία επηρεάζει αρνητικά την υγεία του δέρματος και επιταχύνει τη γήρανση. Η καφεΐνη επίσης μπορεί να διαταράξει τον ύπνο.

Με τι να τον αντικαταστήσουμε: Μειώστε την κατανάλωση καφέ και προτιμήστε φυτικά ροφήματα όπως τσάι χωρίς καφεΐνη.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου