VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Lando Norris οδηγεί μια McLaren P1 φτιαγμένη από Lego

Η Lego έφτιαξε μια λειτουργική McLaren P1 με χιλιάδες τουβλάκια και την έδωσε στον διεκδικητή του πρωταθλήματος της F1, Lando Norris. Για να δούμε αν πήγε καλά αυτό.Η συνεργασία της McLaren με την Lego είναι γνωστή και μας έχει φέρει αυτοκίνητα που θεωρητικά είναι παιχνίδια αλλά απέχουν πολύ από αυτή την κατηγορία, όπως αυτό. Τώρα οι εταιρείες συνεργάστηκαν ξανά και δημιούργησαν το πρώτο άκρως λειτουργικό και οδηγήσιμο αυτοκίνητα Lego, μια McLaren P1.



Με βάρος περίπου 1.220 κιλά, η Lego McLaren P1 σε φυσικό μέγεθος είναι η πρώτη κατασκευή Lego που μπορεί να στρίψει και να οδηγηθεί σε έναν ολόκληρο γύρο αγωνιστικής πίστας. Αποτελείται από 342.817 κομμάτια Lego προσεκτικά επιλεγμένα, ώστε να μπορεί να αποδοθεί πιστά το σχήμα του αυτοκινήτου.


Τροφοδοτούμενο από έναν ηλεκτρικό κινητήρα που αποτελείται από μπαταρίες Lego Technic Function και μια συμβατική μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αυτό το τεχνολογικό θαύμα σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της Lego.




 
 

Το μοντέλο ζωντάνεψε με τη βοήθεια μιας ομάδας 23 ειδικών από τη Lego και τη McLaren, περιλαμβάνοντας μηχανικούς, σχεδιαστές και κατασκευαστές. Η διαδικασία διήρκεσε συνολικά 8.344 ώρες και χρησιμοποιήθηκαν 393 διαφορετικά είδη στοιχείων Lego Technic. Η προσοχή στη λεπτομέρεια ήταν εντυπωσιακή, με το τελικό αποτέλεσμα να αντικατοπτρίζει πιστά τον εμβληματικό σχεδιασμό της McLaren.
Ολοκλήρωσε ένα γύρο στο Silverstone

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, η επόμενη πρόκληση ήταν προφανής – να δοκιμαστεί στην πίστα. Ο οδηγός της McLaren F1, Lando Norris, επιλέχθηκε να δοκιμάσει τα όρια της Lego McLaren P1 στην ιστορική πίστα του Silverstone. Ολοκληρώνοντας τον γύρο των 5.891 χλμ., ο Norris κατάφερε να διασχίσει τις στροφές και τις ευθείες της πίστας, επιδεικνύοντας την εντυπωσιακή λειτουργικότητα του αυτοκινήτου.


Ο Μπεν Γκάλιβερ, Διευθυντής Δοκιμών & Ανάπτυξης της McLaren Automotive, εξήρε τη συνεργασία, δηλώνοντας: "Έχοντας εργαστεί στο αρχικό πρόγραμμα P1 για τη McLaren, είναι εκπληκτικό να βλέπεις τόσα στοιχεία του αρχικού McLaren P1 να ζωντανεύουν τόσο ρεαλιστικά από την ομάδα Lego Technic. Το αυτοκίνητο ήταν ένα μοντέλο σταθμός της εποχής του και ελπίζω ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία με την Lego θα εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά σχεδιαστών και μηχανικών."




Ο Λούκας Χοράκ, Ανώτερος Διευθυντής Έργων Εγκαταστάσεων της LEGO Group, εξέφρασε παρόμοια άποψη. "Αυτό το project σηματοδοτεί το τελευταίο σε μια μακρά λίστα συνεργασιών μεταξύ της Lego και της McLaren. Η εξειδίκευση της McLaren στην αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ανεκτίμητη στη βοήθειά μας για την παραγωγή ενός μοντέλου όσο το δυνατόν πιο αυθεντικού."

topgeargreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου