Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Το όργιο της φοροδιαφυγής: Ταξί δηλώνουν τζίρο 51 ευρώ την ημέρα και κομμωτήρια 56 ευρώ- Αποκαλυπτικά παραδείγματα




Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες εμφανίζονται να "τζιράρουν" ακόμη και λιγότερα από 1.000 ευρώ τον μήναΠερίπου 869.542 επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενοι "μοιράστηκαν" το 2023 έσοδα 46,38 δις. ευρώ.


Προσοχή: έσοδα, όχι κέρδη. Τα μεν αφορούν στην είσπραξη, τα δε στο καθαρό αποτέλεσμα που μένει μετά την αφαίρεση των επαγγελματικών δαπανών. Δεν μπορεί λοιπόν παρά να εντυπωσιάζει το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες εμφανίζονται να "τζιράρουν" ακόμη και λιγότερα από 1.000 ευρώ τον μήνα για να δηλώσουν τελικώς ότι βγάζουν τον μήνα ακόμη και με λιγότερα από 300-400 ευρώ.

 
 


Αποκαλυπτικά τα παραδείγματα: μέσος ετήσιος τζίρος των κομμωτηρίων: 17.000 ευρώ τον χρόνο ή 1416 ευρώ τον μήνα. Μέσος ετήσιος τζίρος οδηγών ταξί, 18.594 ευρώ ή 1.549 ευρώ τον μήνα και μέσος τζίρος στα μπαρ: 43.524 ευρώ ή 3.627 ευρώ τον μήνα.

Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν από την ΑΑΔΕ καθώς ο μέσος όρος του τζίρου ανά κωδικό αριθμό δραστηριότητας (τον γνωστό ΚΑΔ) αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για τους αυτοαπασχολούμενους που εμπίπτουν στο ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα.

Ο χαμηλός τζίρος μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους:

Πρώτον στις… αναδουλειές και δεύτερον στη μη έκδοση αποδείξεων. Η εμπειρία των τελευταίων ετών έχει δείξει ότι ο δεύτερος παράγοντας είναι πολύ ισχυρός. Από το 2020 και μετά που άρχισε ο κόσμος να στρέφεται μαζικά στις ηλεκτρονικές πληρωμές, άρχισε να αυξάνεται αισθητά και ο φανερός τζίρος των επαγγελματιών. Τώρα, μπαίνουμε σε φάση που δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ακόμη μεγαλύτερης αύξησης καθώς ολοκληρώθηκε η διασύνδεση των ταμειακών με τα POS και η επέκταση των πληρωμών με κάρτα παντού. Μέχρι τον Απρίλιο μάλιστα, να έχει καταστεί υποχρεωτική και η χρήση του IRIS σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις ώστε να μπορούν οι πολίτες να συναλλάσσονται χωρίς τραπεζικές προμήθειες για συναλλαγές μέχρι 500 ευρώ.

Ο κατάλογος των επαγγελμάτων με την πολυπληθέστερη εκπροσώπηση, δείχνει τα ακόλουθα ετήσια έσοδα:







 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου