Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Μετωπική με Σαμαρά επιλέγει ο Μητσοτάκης - Στο σημείο μηδέν οι σχέσεις τους μετά τη δημόσια ανταλλαγή πυρών

Χωρίς επιστροφή φαίνεται η ρήξη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, μία ρήξη που αποτυπώθηκε με τα πιο έντονα χρώματα, σε φόντο κοινοβουλευτικό.Χωρίς επιστροφή φαίνεται η ρήξη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, μία ρήξη που αποτυπώθηκε με τα πιο έντονα χρώματα, σε φόντο κοινοβουλευτικό.


Μέσω του Νίκου Παππά, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία… αιχμηρή υπενθύμιση στον πρώην πρωθυπουργό - ο οποίος εδώ και ένα χρόνο ασκεί έντονη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και δη στα ελληνοτουρκικά- για την πρόσφατη χειραψία του και χαιρετισμό του με τον βουλευτή, στα βραβεία του Εμπορικού Επιμελητήριου.


Το ενσταντανέ που αιχμαλώτισε ο φωτογραφικός φακός "ξένισε" άλλωστε όσους θυμήθηκαν τις ημέρες της Νοβάρτις και την σκληρή κόντρα που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να "μην αναγνωρίζει", όπως είπε, τον Νίκο Παππά ως εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας δηκτικά ότι ο ίδιος "δεν θα συνομιλήσει ούτε θα χαριεντιστεί μαζί του", καρφώνοντας την στάση του Αντ. Σαμαρά, ενώ συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού… παρότρυναν τον Κυρ. Μητσοτάκη να ασχοληθεί με τα σοβαρά… χωρίς "υποκλίσεις".


Η αποστροφή του Κ. Μητσοτάκη αιφνιδίασε τους παραβρισκόμενους βουλευτές, οι οποίοι αναγνώριζαν χθες στη Βουλή ότι η σχέση των δύο ανδρών έχει διαρραγεί οριστικά. Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως δεν θέλησε να δώσει συνέχεια σχολιάζοντας όσα είπαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

 
 

Το ποτήρι άλλωστε είχε ήδη ξεχειλίσει μετά την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην Κύπρο, όταν στην ομιλία του υπονόησε ότι "μαγειρεύονται" λύσεις άδικες με την Κύπρο, συνδέοντας το Κυπριακό και με το Αιγαίο και τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Το bypass Παππά

Εξηγώντας ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής γιατί αποχωρεί από την αίθουσα όταν ανεβαίνει στο βήμα του ομιλητή ο Νίκος Παππάς, ο Κ. Μητσοτάκης είπε:

"Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο. Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του" με την αντίδραση συνεργατών του Αντ. Σαμαρά να έρχεται σε λίγη ώρα, με νέα αιχμή για τις σχέσεις Αθήνας και Άγκυρας: "Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια "σύμφωνα φιλίας" και "υποκλίσεις".

Μόλις προ ημερών, αμέσως μετά τις δηλώσεις Σαμαρά από την Λευκωσία, ο Πρωθυπουργός είχε προβεί σε μία ακόμη υπενθύμιση προς τον κ. Σαμαρά, και μάλιστα από Βρυξέλλες: ""Για τον κ. Σαμαρά, θα πω ότι οι απόψεις του είναι σεβαστές. Θέλω να θυμίσω, ήταν τέως Πρωθυπουργός, ήταν άνθρωπος ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Ερντογάν και επί διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά και με Υπουργό τον κ. Βενιζέλο γίνονταν και διερευνητικές επαφές".

Ο Μητσοτάκης και το "καρφί σε Σαμαρά" για την αποχώρηση στην ομιλία Παππά: "Δεν αναγνωρίζω, ούτε χαριεντίζομαι"...
Αντίπαλος ο Ανδρουλάκης

Χθες πάντως η πολιτική ένταση ανέβηκε και μεταξύ Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη, με τον πρωθυπουργό να αναγάγει σε βασικό του αντίπαλο τον αναβαπτισμένο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από τη μία την συναίνεση στα μεγάλα και τα σοβαρά, επιχειρώντας παράλληλα να αναδείξει τις αντιφάσεις του.

Αφορμή το σχέδιο νόμου για το ΑΣΕΠ, το οποίο καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να υποστηρίζει ότι "το ΠΑΣΟΚ ότι έκανε στροφή 360 μοιρών-γύρω από τον εαυτό του και ότι δεν άλλαξε τίποτα". Κάλεσε ωστόσο, το τρίτο τη τάξη κοινοβουλευτικά κόμμα την επόμενη εβδομάδα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, να ψηφίσει την επιλογή του Δημήτρη Σωτηρόπουλου για τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη, ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς η θητεία του νυν προέδρου έχει λήξει. Δεσμεύθηκε δε παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα φέρει τη διάταξη για την αναστολή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών, μία διάταξη που θα βρίσκεται "πολύ κοντά στη διάταξη που εισηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ".

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου