Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Τι είναι το "φαινόμενο της απλής έκθεσης" που σε κάνει να μην σου αρέσεις στις φωτογραφίες;




Και πώς μπορείς να το αλλάξεις με έναν απλό τρόπο.Σου έχει τύχει ποτέ να ετοιμαστείς για μια βραδινή έξοδο και να μείνεις ευχαριστημένη με αυτό που είδες στον καθρέφτη, για να απογοητευτείς λίγο αργότερα από μια φωτογραφία σου; 

Οι μη κολακευτικές φωτογραφίες έχουν τον τρόπο να κλονίζουν την αυτοπεποίθησή σου.


Μια απλή αναλογία, σύμφωνα από τη δερματολόγο αισθητικής της Bay Area Dr. Samantha Ellis, μπορεί να σε βοηθήσει να επαναπροσδιορίσεις τις αρνητικές σκέψεις σχετικά με το πώς εμφανίζεσαι στις φωτογραφίες. Τον Ιούνιο δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram της σχετικά με μια συμβουλή που έλαβε κάποτε από έναν μέντορά της.


Η αναλογία "άλλαξε πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπω τη φωτογραφία του εαυτού μου, επειδή γενικά δεν μου αρέσει ο τρόπος που φαίνομαι στις φωτογραφίες", λέει η Ellis στο βίντεο. "Και άλλαξε επίσης τον τρόπο με τον οποίο μιλάω στους ασθενείς μου ως αισθητικός δερματολόγος, επειδή έχω πολλούς ασθενείς που είναι όμορφοι και έρχονται για να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις μόνο και μόνο επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος που φαίνονται σε μια φωτογραφία".
Τα λόγια του μέντορα της Samantha Ellis

"Σκέψου όλα τα όμορφα ηλιοβασιλέματα που έχεις δει ποτέ στη ζωή σου. Και μετά πήγαινε να το φωτογραφίσεις. Όταν κοιτάς τη φωτογραφία λες: "Αχ, αυτή η φωτογραφία δεν αποδίδει αυτό το ηλιοβασίλεμα". Εσύ είσαι το ηλιοβασίλεμα. Είσαι πανέμορφη. Και το γεγονός ότι η φωτογραφία δεν σε δικαιώνει, δεν μειώνει τίποτα από όλα αυτά".


Η Elisa Martínez, ψυχοθεραπεύτρια στο Aromas της Καλιφόρνια, η οποία ειδικεύεται στην αυτοεκτίμηση, δήλωσε ότι είναι αρκετά συνηθισμένο για τους ανθρώπους να μην τους αρέσει ο τρόπος που φαίνονται στις φωτογραφίες, "ειδικά με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την έμφαση που δίνεται στο να παρουσιάζεις τον "καλύτερο εαυτό” σου στον κόσμο", δήλωσε στη HuffPost.

 
 

"Ορισμένα παράπονα εστιάζουν σε συγκεκριμένα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως στραβή μύτη, δυσχρωμίες του δέρματος κ.λπ. - που στην πραγματικότητα συνήθως δεν γίνονται αντιληπτά ως κάτι τόσο αρνητικό από τους άλλους".
Το φαινόμενο της απλής έκθεσης

Η αντιπάθεια για το πώς φαίνεσαι στις φωτογραφίες μπορεί να εξηγείται, εν μέρει, από το "φαινόμενο της απλής έκθεσης", δήλωσε η Martínez, το οποίο αναφέρεται στην τάση σου να αναπτύσσεις μια προτίμηση για πράγματα με τα οποία είσαι πιο εξοικειωμένη.

"Ενώ έχεις συνηθίσει να βλέπεις την αντανάκλασή σου στον καθρέφτη, οι εικόνες των φωτογραφιών σου είναι λιγότερο οικείες και έτσι μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του πώς νομίζεις ότι φαίνεσαι, με βάση τον καθρέφτη και του πώς σε απεικονίζουν οι φωτογραφίες", εξήγησε.

Επιπλέον τόνισε: "Είναι γεγονός ότι οι φακοί των φωτογραφικών μηχανών των smartphones συχνά παραμορφώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, με αποτέλεσμα κάποια σημεία να φαίνονται μικρότερα, φαρδύτερα κ.λπ. από ό,τι είναι στην πραγματική ζωή", εξήγησε. "Οι γωνίες ή ο φωτισμός που καταγράφουν οι κάμερες μπορούν ομοίως να οδηγήσουν σε εικόνες που δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την πραγματική σας εμφάνιση"
Τι πρέπει να κάνεις αν δε σου αρέσει ο εαυτό σου στις φωτογραφίες

Η μείωση του χρόνου που περνάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς λιγότερο επικριτική για το πώς φαίνεσαι στις φωτογραφίες. Και μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της εικόνας του σώματος συνολικά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

"Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του εαυτού σου που εκτιμάς, ώστε να "εκπαιδεύσεις τον εγκέφαλό σου” να επεκτείνει την εστίασή σου ώστε να περιλαμβάνει τα θετικά, όχι μόνο τα αντιληπτά αρνητικά σου", πρόσθεσε η Martínez.

"Και να θυμάσαι ότι πολλές από τις εικόνες που συναντάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επεξεργασμένες, μερικές φορές σε μεγάλο βαθμό, που απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα" δήλωσε η Martínez.


shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου