VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Γρεβενά: Έκθεση φωτογραφίας για τις καταστροφές στα πολιτιστικά μνημεία της Κύπρου από την τουρκική εισβολή - (video)

Έκθεση με τίτλο «Κύπρος: Τουρκική Εισβολή και Καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»  λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (1-10) και μπορεί κανείς να την επισκεφτεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου (ανοικτή από τις 09:00 έως τις 13:00 και από τις 17:00 έως τις 19:00). 
Την έκθεση διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και το Παγκόσμιο Βήμα Θρησκειών και Πολιτισμών της Ιεράς Μητρόπολης Κύκκου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Γρεβενών.

Ο Γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Πολυκάρπου μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο« της ΕΡΤ3 για την έκθεση:

«Είναι μια συγκλονιστική έκθεση, είναι συγκλονιστικές οι φωτογραφίες. Στόχος έχουν να αναδείξουν το πρόβλημα της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπάρχει καταγραφή του τι καταστράφηκε, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος είχε μιλήσει πρόσφατα για σχεδόν 600 εκκλησίες. Βλέπουμε επίσης εδώ φωτογραφικό υλικό που σχετίζεται με καταστροφή περιβάλλοντος, άλλων πολιτιστικών χώρων, άλλων χώρων λατρείας, δεν υπάρχει οτιδήποτε πολιτιστικό που δεν έχει λεηλατηθεί. Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν έγινε και σταμάτησε, συνέχισε και στην εξέλιξη του χρόνου. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει επιδιώξει να αναδείξει αυτή την πτυχή. Ήταν άπειρες οι προσπάθειες για επαναπατρισμό πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν είναι εύκολη προσπάθεια, είναι συνεχιζόμενη και στόχος είναι η ανάδειξη του προβλήματος», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.  

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου