ΝΑΚΑΣ

VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Έρχεται το ελληνικό FBI: Οι αξιωματικοί που το στελεχώνουν - "Σε λίγες ημέρες ξεκινάει", λέει ο Χρυσοχοΐδης



'Ετοιμο να αναλάβει δράση είναι το ελληνικό FBI. Ο τρόπος λειτουργίας και οι στόχοι του.Οι πρώτες μεταθέσεις για τη δημιουργία του ελληνικού... FBI στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της αστυνομίας προχώρησε το αρχηγείο του σώματος. Στόχος η αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων που δρουν σε διάφορους τομείς της λεγόμενης GREEK MAFIA.


Οι περισσότερες από τις μετακινήσεις των αξιωματικών ήταν αναμενόμενες ωστόσο υπήρχαν και κάποιες εκπλήξεις. Προϊστάμενος της νέας υπηρεσίας έγινε ο υποστράτηγος Φώτης Ντουΐτσης, αξιωματικός που υπηρέτησε πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη υπηρεσία, με ένα διάλειμμα στην ασφάλεια της Βουλής. Έκπληξη αποτέλεσε η επιλογή του προϊσταμένου μέχρι σήμερα στον κλάδο προστασίας συνόρων ως δεύτερου βοηθού στο "ελληνικό FBI", καθώς ο Γιάννης Σταυρακάκης μετατίθεται στη συγκεκριμένη υπηρεσία.


Τη θέση του στην προστασία συνόρων ανέλαβε ο Βασίλης Παπακώστας που μέχρι πρότινος ήταν προϊστάμενος στη διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Στη διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προϊστάμενος τοποθετήθηκε ο Βασίλης Μπερτάνος μέχρι πρότινος διοικητής της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφάλειας.


 
 

Ο ταξίαρχος Γιώργος Μάγγας, της διεύθυνσης οικονομικής αστυνομίας μετακινείται ως προϊστάμενος στην ασφάλεια Αττικής η οποία όμως με βάση το νέο οργανόγραμμα υπ’ ευθύνη της θα έχει πια μόνο τα τμήματα ασφαλείας και τις υποδιευθύνσεις και θα ασχολείται περισσότερο με την καθημερινότητα του εγκλήματος.

Η μεγάλη Διεύθυνση αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος θα περιλαμβάνει τις υποδιευθύνσεις ναρκωτικών, ληστειών, εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας, την οικονομική αστυνομία, ενώ με τις υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος που θα έχουν σχέση με καύσιμα, τσιγάρα και εκβιάσεις επίσης θα ασχολείται η νεοιδρυθείσα υπηρεσία.

"Θα έχει ως αντικείμενο την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος"

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχετικά με το παραπάνω θέμα σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ:

"Σε λίγες μέρες ξεκινάει. Ξεκίνησε ήδη δηλαδή, αλλά συγκροτείται τώρα η νέα υπηρεσία. Μια υπηρεσία πιστεύω που είχε ανάγκη η χώρα. Μια υπηρεσία που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία για να καταπολεμήσουμε μια άλλη μορφή βίας που υπάρχει στην κοινωνία μας μέσα, αλλά πια με αντικείμενο τεράστια οικονομικά ποσά που είναι το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά, η διακίνηση ανθρώπων, οι εκβιασμοί, το λαθρεμπόριο, όλα αυτά τα οποία πραγματικά συνθέτουν εγκλήματα και αδικήματα τα οποία άπτονται κυρίως της οικονομίας και βεβαίως της ανθρώπινης ζωής, μιας και βλέπουμε ότι μέσα από τους εκβιαστές έχουν γίνει ένα σωρό δολοφονίες με αφορμή τους εκβιαστές.

Συνεπώς, ή το απεχθές φαινόμενο της διακίνησης γυναικών και παιδιών, το trafficking που λέμε ή η διακίνηση μεταναστών και προσφύγων ή το θέμα των ναρκωτικών φυσικά, που είναι μια μάστιγα για την ανθρωπότητα. Συνεπώς αυτή η νέα υπηρεσία που αποτελείται από πολύ εξειδικευμένους, ικανούς και μάχιμους αστυνομικούς, θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή επιτέλους και στη χώρα μας για την αντιμετώπιση, τη διαχείριση και καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και πραγματικά πιστεύω στις ικανότητες αυτών των παιδιών, αυτών των αστυνομικών, αλλά ταυτόχρονα και στον σχεδιασμό και στην τεχνολογία, η οποία σιγά σιγά μέρα με τη μέρα εισέρχεται στην Ελληνική Αστυνομία".

Οι ριζικές αλλαγές που έρχονται στην αστυνομία

Η "γέννηση" του "Ελληνικού FBI" σημαίνει ότι θα "απορροφηθούν" πέντε υποδιευθύνσεις αλλά και την κατάργηση μιας αυτοτελούς κεντρικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ.

Ακολουθώντας καθαρά τα αμερικανικά πρότυπα, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), η νέα task force, φέρνει ντόμινο ανακατατάξεων σε νευραλγικές υπηρεσίες, με στόχο να καταφέρει αποδοτικότερα χτυπήματα στην GREEK MAFIA και το οργανωμένο έγκλημα.

Οι αρμοδιότητες των Υποδιευθύνσεων Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ανατίθενται στη νέα υπηρεσία και ταυτόχρονα καταργούνται από την οργανωτική δομή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην οποία υπάγονται μέχρι σήμερα.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου