Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024

Λαχταριστά μελομακάρονα με υλικά που όλοι έχετε στο σπίτι - Πανεύκολη συνταγή που θα φτιάξετε ξανά και ξανά

Μία υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα!Μία υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα με υλικά που όλοι έχετε στο σπίτι.

Υλικά

1 ½ κούπα ελαιόλαδο


6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις


100γρ ζάχαρη

120 γρ χυμό πορτοκάλι

¼ κούπα κονιάκ

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

λίγο παραπάνω από το μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

μισό κουταλάκι γλυκού γλυκού γαρίφαλο

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Υλικά για το σιρόπι

1 κούπα μέλι

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό.
Εκτέλεση

Ξεκίνησε πρώτα με το σιρόπι. Βάζεις όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνεις μέχρι βράσουν. Αποσύρεις από τη φωτιά και μέχρι να κρυώσει αρχίζεις να ετοιμάζεις τα μελομακάρονα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, το κονιάκ, το γαρίφαλο, την κανέλα και τη ζάχαρη. Ανακατατεύεις πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτεις τη μαγειρική σόδα και το μπέκιν πάουντερ. Τελευταίο προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις με το χέρι σου το μείγμα -όχι για πολύ ώρα δεν θέλουν πολύ ζύμωμα. Μόλις έχεις μια ωραία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι πάμε στο επόμενο βήμα, το πλάσιμο.


 
 
Μπορείς να τα πλάσεις είτε μακρόστενα, είτε μικρές μπουκίτσες για να πάρεις μεγαλύτερη ποσότητα. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο ταψί, στο οποίο πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Έπειτα με το πιρούνι τρυπάμε από πάνω τα μελομακάρονα.

Τα ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο και τα βγάζουμε μόλις δούμε πως έχουν πάρει χρώμα.

Το μέλωμα γίνεται με δύο τρόπους: Είτε θα αφαιρέσεις τη λαδόκολλα από το ταψί και θα περιχύσεις το σιρόπι πάνω από τα μελομακάρονα, είτε θα βάζεις τα μελομακάρονα έναν ένα στην κατσαρόλα που έχεις το σιρόπι θα τα αναποδογυρίζεις για να πάει παντού και μετά θα τα μεταφέρεις στην πιατέλα.

Αν ακολουθήσεις τον πρώτο τρόπο, άφησε για 20 λεπτά τα μελομακάρονα μέσα στο ταψί και γύρισε τα για να πάει παντού το σιρόπι και έπειτα τα μεταφέρεις σε μια μεγάλη πιατέλα.

Τέλος προσθέτεις από πάνω μπόλικο τριμμένο καρύδι.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου