Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024

Λαχταριστά και πανεύκολα - Τα μπισκότα που δεν πρέπει να λείπουν από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα δεν μπορούν να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι!Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα δεν μπορούν να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι!

Υλικά

900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.


2 κ.σ. κανέλα


1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. γαρύφαλλο

1 κ.γ. σόδα

2 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

225 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

200 γρ. καστανή ζάχαρη

2 μεσαία αυγά


 
 
300 γρ. μέλι
Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, τη σόδα, το γαρύφαλλο το αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά. Στο τέλος, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά μας.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα μας τα στέρεα υλικά (το μείγμα με το αλεύρι) και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2' περίπου. Πλάθουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας, κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια, τα τυλίγουμε ξεχωριστά σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα.
Αφαιρούμε ένα ένα τα κομμάτια απ' το ψυγείο, τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια κι αφού πασπαλίσουμε τη ζύμη με λίγο αλεύρι, ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη μέχρι το πάχος της ζύμης μας να είναι 1 με 2 χιλιοστά.

Κόβουμε τα μπισκότα με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10' - 12'. Τα αφήνουμε περίπου 30' να κρυώσουν. Στην αρχή είναι μαλακά, έπειτα σκληραίνουν.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου