Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

AI for All Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI for All Δωρεάν  προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάντε ΚΛΙΚ για ΔΩΡΕΑΝ κατάρτηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025

Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν που αναδείχτηκε νικητής στις «εκλογές» του ψευδοκράτους

 Ο Τουφάν Ερχιουρμάν είναι ο μεγάλος νικητής στην αναμέτρηση με τον εκλεκτό του Ταγίπ Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, στις

«εκλογές» στα Κατεχόμενα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ψευδοκράτος θα αλλάξει πολιτική στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα:



Ερχιουρμάν: 62,70% (87.137 ψήφοι)

Τατάρ: 35,81% (49.714 ψήφοι)

Η ήττα του Τατάρ, που θεωρούνταν ο εκλεκτός της τουρκικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζεται ταπεινωτική αλλά επί της ουσίας δεν προσφέρει κάτι καινούργιο.

Ο Τουρκοκύπριος ακαδημαϊκός, δικηγόρος και «διπλωμάτης» Τουφάν Ερχιουρμάν υπήρξε αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος από το 2016.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας από το 1988 και στη συνέχεια απέκτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο.

Μεταξύ 2008 και 2010 ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού. Από το 1999 ως το 2004 εργάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας και έθεσε στόχο την θεσμοθέτηση του συνηγόρου του πολίτη στην Τουρκία.

Εξελέγη «βουλευτής» στις« εκλογές» στα Κατεχόμενα το 2013 με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.



Διορίστηκε «πρωθυπουργός» τον Ιανουάριο του 2018, έπειτα από τις πρόωρες βουλευτικές «εκλογές» στις 7 Ιανουαρίου 2018, στις οποίες επανεξελέγη «βουλευτής».

Στις 19 Ιανουαρίου 2018 σχημάτισε «κυβέρνηση. συνασπισμού αποτελούμενη από το κόμμα του και το Λαϊκό Κόμμα, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας.

Ο Ερχιουρμάν προ των «εκλογών» φέρεται να μην υιοθετεί τη λύση των δύο κρατών.

Τάσσεται υπέρ διαπραγματεύσεων για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τον νικητή και εξέφρασε τη διάθεση συμμετοχής σε νέες διαπραγματεύσεις υπό τον συντονισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου