Τα αυγά στο σούπερ μάρκετ πωλούνται στα ράφια και όμως εσύ - όπως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι μας -, όταν πηγαίνεις στο σπίτι, τα
βάζεις στο ψυγείο. Έχεις αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό και ποιο είναι τελικά το πιο σωστό σημείο αποθήκευσης τους, για να διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα;Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα αυγά που δεν πλένονται πριν την αποθήκευση ή την τοποθέτηση στα ράφια, διατηρούν το φυσικό προστατευτικό τους, το οποίο αποτρέπει την εισχώρηση βακτηρίων στο εσωτερικό του αυγού. Ένα από αυτά τα βακτήρια βέβαια είναι και η σαλμονέλα. Γι' αυτό τον λόγο και όταν φτάνουν στο σούπερ μάρκετ, τοποθετούνται στα ράφια και δεν χρειάζεται να μπουν στα ψυγεία, αφού μπορούν να διατηρηθούν εκεί για μερικές μέρες, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.
Ωστόσο, όταν περάσουν μέρες, τα αυγά θα πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο, ώστε να διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο. Από την άλλη, τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες είναι υωηλές, η τοποθέτησή τους στο ψυγείο γίνεται υπερ-απαραίτητη.
Τα αυγά στο ψυγείο διατηρούνται για περίπου 3-4 εβδομάδες αφότου τα αγοράσαμε (αν είναι φρέσκα από την αρχή).
Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο
- Αφού βάλεις τα αυγά στο ψυγείο, μην τα αφήσεις ξανά εκτός, γιατί η εναλλαγή θερμοκρασίας μειώνει τον χρόνο της φρεσκάδας τους.
- Μην τα τοποθετείς στην πόρτα του ψυγείου, αφού το σημείο εκείνο έχει τις μεγαλύτερες απώλειες ψύξης, όταν την ανοιγοκλείνεις. Βάλε τα σε ένα ράφι, ιδανικά προς τα πίσω, όπου η ψύξη είναι μεγαλύτερη.
- Μην τα πλένεις πριν τα αποθηκεύσεις, ώστε να διατηρήσεις το φυσικό προστατευτικό τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου