Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

AI for All Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI for All Δωρεάν  προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάντε ΚΛΙΚ για ΔΩΡΕΑΝ κατάρτηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025

Πώς ψήνουμε κάστανα στον φούρνο χωρίς να στεγνώσουν – Τα 4 απλά βήματα

Το κάστανο , ο μικρός αλλά θρεπτικός καρπός δεν εντυπωσιάζει μόνο με τη γλυκιά του γεύση, αλλά και με τα οφέλη του για τον οργανισμό, αφού είναι πλούσιος σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες B και C, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο. Παρακάτω εξηγούμε πώς να φτιάξετε κάστανα στον φούρνο χωρίς να στεγνώσουν.

Κάστανα στον φούρνο: βήμα προς βήμα

Το μυστικό για να μην στεγνώσουν τα κάστανα στο φούρνο είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αέρα.

2. Χαράζουμε τα κάστανα με ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι σχηματίζουμε έναν σταυρό. Έτσι θα ψηθούν πιο γρήγορα και δεν θα σκάσουν.

3. Τοποθετούμε τα κάστανα σε ταψάκι και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Το νερό θα βοηθήσει να μη στεγνώσουν κατά το ψήσιμο.

4. Ψήνουμε τα κάστανα για 25-30 λεπτά μέχρι να ανοίξει το κέλυφος και η σάρκα τους να πάρει ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.



Κάστανα: Εναλλακτικοί τρόποι ψησίματος

Τα ψητά κάστανα είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να απολαύσετε τον καρπό του φθινοπώρου στο σπίτι. Αν θέλουμε να απολαύσουμε τα κάστανα με τον παραδοσιακό τρόπο, μπορούμε να τα ψήσουμε είτε στο τζάκι είτε στο γκριλ της κουζίνας. 
Σε τζάκι, χαράζουμε τα κάστανα και τα τοποθετούμε σε ειδική σχάρα πάνω από τη θράκα, χωρίς φλόγα, γυρίζοντάς τα τακτικά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε σε γκριλιέρα για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι η σάρκα τους να πάρει ωραίο χρώμα και να παραμείνει ζουμερή. 
Τα βραστά κάστανα, από την άλλη, μαγειρεύονται σε νερό για λίγα λεπτά και διατηρούν μια απαλή γλυκιά γεύση, ιδανική για όσους προτιμούν πιο ήπιο αποτέλεσμα.
cantina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου